Zari
ohodnotit

Žena na válečné stezce

Kona fer í stríð

Další název:
Woman at War; Gegen den Strom
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
100 minut
Premiéra v ČR:
31.1.2019
Popis / Obsah / Info k filmu Žena na válečné stezce
Je lepší metodou záchrany světa sabotáž stožárů vysokého napětí, nebo adoptování ukrajinského sirotka? Tuto otázku řeší svérázná „zenová teroristka“ ve šťavnatém, ironickém, nádherně nasnímaném a lahodně nazvučeném filmu Benedikta Erlingssona, který se podobně jako v povídkovém filmu O koních a lidech zabývá laskavými črtami islandské svéhlavosti.

Padesátnice Halla je zdánlivě spořádaná učitelka a sbormistryně, ale pod klidným zevnějškem dříme víc, než se na první pohled zdá. Tvrdá a nekompromisní žena má ještě druhý život – vede totiž soukromou válku s průmyslovými giganty, kteří ničí islandskou krajinu. Nejhledanější žena ostrova řeší s lukem v ruce dilema mnohých z nás: jak svým dílem přispět k tomu, aby nedošlo k ekologické a sociální katastrofě?

Film Europe CZ


Popis / Obsah / Info k filmu Žena na válečné stezce
Päťdesiatnička Halla žije pokojný život samotárky a dirigentky speváckeho zboru. Vo voľnom čase sabotuje vedenie vysokého napätia a spôsobuje miliónové škody industriálnemu gigantovi, ktorý nivočí islandskú krajinu. Halla túži po lepšom svete a váha medzi tým, či je účinnejšie adoptovať si sirotu z Ukrajiny, alebo teroristickými aktmi rozdeľovať islandskú spoločnosť a dráždiť miestnych politikov a bezpečnostné zložky. Film Benedikta Erlingssona je delikátnou zmesou bláznivej komédie, akčného trileru a ironickej satiry na západnú spoločnosť, ktorá je lapená niekde medzi blahobytom a neodbytným tušením vlastného konca.

Film Europe SK


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

7 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

57 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Reklama