Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro další pokračování se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 
ohodnotit

Kolt pro leváka

The Left Handed Gun

Žánr:
Rok:
1958
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
1958
„Jmenoval se William Bonney a slávu získal pod přezdívkou Billy Kid......“
Popis / Obsah / Info k filmu Kolt pro leváka
Billy Kid (Paul Newman) byl vychován v neúplné rodině svou autorativní matkou, když se ho otec zřekl. Billy, který je na matku plně fixován, je po její smrti osamělý a bezradný. Seznámí se starostlivým Tunstallem, který mu pomůže překonat nejhorší chvíle. Když je jeho přítel zavražděn, nedokáže Billy déle ovládnout svou obvyklou beznaděj a rozhodne se zabít jeho čtyři vrahy. První vraždy z pomsty a následující činy z něj udělají pronásledovaného banditu Billyho the Kida. Jeho konec přichází, když svede manželku svého mexického přítele a konečně se tak oprostí od svého oidipovského komplexu. Jeho konec však přichází brzy, když je po pronásledování zastřelen šerifem Patem Garettem.

Režisér Arthur Penn ve svém filmu vylíčil hlavního hrdinu jako oběť svého traumatizujícího života a nikoliv tak, jak byl dopoud líčen - jako bojovník za všeobecně uznávanou morálku.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Kolt pro leváka
Průkopnický western o legendárním psanci,který vstoupil do historie pod jménem Billy Kid. Západ nikdy předtím nepoznal pistolníka jako byl tento problémový levák z Brooklynu, který své jméno zapsal do historie krví. Stejně pozoruhodný je výkon Paula Newmana, který skvěle zachytil složitou povahu a náladovost mladistvého vraha a společenského odpadlíka,který si hledá své místo ve společnosti a neustále musí obhajovat své činy před nepřátelskou veřejností .


Autor: hejtman

Popis / Obsah / Info k filmu Kolt pro leváka
Jmenoval se William Bonney a slávu získal pod přezdívkou Billy Kid. Západ nikdy předtím nepoznal pistolníka jako byl tento problémový levák z Brooklynu, který své jméno zapsal do historie krví. Stejně pozoruhodný je výkon Paula Newmana, který skvěle zachytil složitou povahu a náladovost mladistvého vraha. Režisér Arthur Penn (Bonnie a Clyde, Malý velký muž) zde poprvé rozebírá téma, ke kterému se ve své pozdější tvorbě znovu a znovu vracel: Společenský odpadlík versus nepřátelská a zaujatá veřejnost. Newmanův a Pennův společný projekt byl v roce 1958 rozpačitě přijat jako alarmující a provokativní. Dnes je vyzdvihován jako významný a unikátní western v dějinách kinematografie.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Hobby naší doby (2010) [TV poř...

04:45 - 05:15

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon (2004) [TV cyklus]

04:50 - 05:15

0 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Novashopping

04:45 - 05:55

5 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:55 - 05:00

55 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Reklama