Zari
ohodnotit

Kobova garáž [TV film]

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
158 minut, dvoudílný (83+75 min)
„Pavel Kříž v roli novináře vypráví drsně romantický příběh mladých zločinců, jehož děj se odehrává na pozadí událostí roku 1989“
Popis / Obsah / Info k filmu Kobova garáž
Kobova garáž je název románu Zdeňka Zapletala, který podle příběhů z této knihy napsal také scénář k dvoudílnému (1. Bod mrazu; 2. Bod tání) televiznímu filmu ostravského studia České televize.

Jen asi málokdo ví, že "Koba" byla Stalinova přezdívka z ilegality. "Kobova garáž" se ve filmu říká staré garáži v areálu výchovného ústavu mládeže (pasťáku), kam se odkládají nepotřebné věci. Právě sem chodí "mladí zločinci" kouřit a fetovat, připravovat útěky a snít své sny o svobodě. Vypravěčem příběhu je novinář (Pavel Kříž), který sbírá materiál pro reportáž z výchovného ústavu. Ve filmu vystupuje nejdříve jako nezúčastněný vypravěč, později do hry sám vstupuje jako jeden z aktérů. Děj se odehrává na pozadí událostí roku 1989. Jde o zvláštní propletenec osudů skupinky mladých lidí, kteří zdánlivě nemají spolu nic víc společného, než právě své mládí.

Osmnáctiletá studentka Simona žije s matkou a bratrem. Má konflikty ve škole i doma a zmatek v citech. Na pololegální rockový koncert přišla s přítelem Mirkem, i když předmětem jejího zájmu je zpěvák Michal, který je právě na pódiu. Na stejnou akci se spíše náhodou dostanou i tři chovanci pasťáku Ali, Martin a Král. To je začátek příběhu navozující atmosféru a praktiky doby, která je stále součástí našich životů. Hořkosladký příběh může být brán jako polemika sloganu o lásce a pravdě, která zvítězí nad lží a nenávistí.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kobova garáž
Film se vrací do let Totalitních a ukazuje život lidí mladých lidí okolo 18-let . Jedna z hlavních postav Simona ukazuje život od rozvedených rodičů a problémů ve škole . Nejen že pije a kouří ale nevychází ve škole s učiteli . Film také ukazuje život v nápravném zařízení kde vládne podivný režim . Parta kluků přezdívaných jako králové lochu , rozhodují téměř o všem . Vychovatelé jsou zoufalí a často je ani nemohou najít . Schovávají se totiž v garáži do které se ukládají nepotřebné věci . Proto je také přezdívána "kobova" garáž ...


Autor: Lpcko

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Pasťák (1968)

 Pasťák (1968)
Pasťák n
 
Žánr: drama / psychologický
Země: Československo
Režie: Hynek Bočan

(spin-off)

Reklama