Zari
ohodnotit

Kmotři z blat [TV inscenace]

Další název:
Kmotři z blatné chalupy
Žánr:
Rok:
1983
Délka:
34 minut
„Co se stane, když se do malebných Jižních Čech přistěhuje zlý Bouřňák?“
Popis / Obsah / Info k filmu Kmotři z blat
POZOR SPOILER

Na blatech se objevily tři postavy. Jsou dost na dně, protože ve Lhotě dostaly řádně na pamětnou. Ony totiž tyhle bytosti jsou kníže temnot Bouřňák, vodník Ploutvička a čert Dejmák. Kníže to, jak jinak, vede.

Rozárka a Ferda jsou mladí a mají se rádi. A je to právě Rozárka, u které se kníže objeví, ovšem jako mlynář. A láká ji k sobě. Ale ona nemá zájem. Tak to zkusí jako hajný, ale ani tentokrát nepořídí. A tak do třetice zkusí za kavalíra. Zase nic. Tak on vydává příkazy k ničení přírody a také se mu to daří. Lidé již dokonce chtějí kraj opustit. Ale Ploutvička a Dejmák sami přišli na to, že nedělají dobře, když kazí přírodu. Navíc děti vypátraly jejich úkryt. Lidé je přepadnou a vtom se tu objeví i samotný kníže. Nastává poslední boj. A co potom s přírodou? I na to mají děti recept.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Kmotři z blat
Ve svých televizních pohádkách vychází obvykle autor Zdeněk Zábranský z krajových pověstí a báchorek. Tentokrát nás zavede do jižních Čech, kam se na blata přistěhuje Bouřňák a chce tu zničit všechno živé. Jak se podaří přírodu před tímhle nebezpečím uchránit, a jak se z Bouřňákových pomocníků stanou obyčejní a pracovití obyvatelé blat, vypráví pohádkový příběh, který natočila režisérka Věra Jordánová.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kmotři z blat
Do malebných jižních Čech se přistěhuje Bouřňák a chce tu se svými pomocníky zničit všechno živé. Jak se podaří přírodu před tímhle nebezpečím uchránit a jak se z Bouřňákových pomocníků stanou obyčejní a pracovití obyvatelé blat, to už vám neprozradíme. Na to se podívejte v dnešní půvabné pohádce autora Z. Zábranského, který ve svých příbězích vychází obvykle z krajových pověstí a báchorek.

Režie se ujala v roce 1983 V. Jordánová, která do hlavních rolí obsadila B. Rösnera, M. Vladyku, L. Potměšila a K. Rodena.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Po stopách

04:10 - 04:25

8 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatopené osudy (2008) [TV seri...

04:10 - 04:25

8 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

03:20 - 04:45

58 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:00

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Pohřební vůz

Pohřební vůz

Jerzy Duszyński

Duszyński Jerzy

Naposled navštívené:
Pohřební vůz

Pohřební vůz

Jerzy Duszyński

Duszyński Jerzy