Zari
ohodnotit

Kingpin

Další název:
Králi bowlingu (SK)
Žánr:
Rok:
1996
Délka:
114 minut
Premiéra v ČR:
23.1.1997
„Nepřejte si na ně někde narazit“
Popis / Obsah / Info k filmu Kingpin
Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní.

Zdroj: HBO Europe


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kingpin
V roce 1979 se stane národním šampionem v bowlingu mladý a nadějný Roy Munson (Woody Harrelson). Nechá se přesvědčit profíkem Ernie McCrackenem (Bill Murray), aby sehrál podvodný duel v zastrčeném městečku. Oba jsou odhaleni, Ernie ujede a nechá Roye na pospas rozzuřeným mstitelům. Ti mu pravou roku strčí do podávací linky a zmrzačí ho. Po třinácti letech se Roy živí jako cesťák s bowlingovými potřebami a přežívá jen taktak. Náhodně se seznámí v jedné herně s Ishmaelem Boorgem (Randy Quaid), který patří k sektě Amishů. Roy na první pohled rozezná jeho talent. Marně se ho snaží přesvědčit, aby se k němu přidal. Teprve když starší amishské vesnice řekne chlapci o dluhu půl miliónu dolarů, kterým je jejich společenství zatíženo, Ishmael souhlasí. Roy a Ishmael se spolu vydají do nevadského Rena, kde je vypsána soutěž v bowlingu o milión dolarů. Musí sehnat na vstupní poplatek a tak se zapletou se Stanleym, kterého se samozřejmě snaží podvést vkladem ve falešných bankovkách. Mají co dělat, aby se včas ztratili. Na útěku se k nim přidá Stanleyova žena Claudia (Vanessa Angelová), která už tyranii manžela dál nesnese. Po dalších zápletkách se rozběhne turnaj v Renu. Bohužel Ishmael si při obraně cti Roy, kterého uráží Ernie, zlomí ruku. Do turnaje tak musí nastoupit "Gumák" Roy se svou umělou rukou. Konečně má možnost vše vrátit Erniemu, který způsobil jeho neštěstí. Během turnaje postupují favorité a ve finále se setkává očekávaná dvojice - Roy a Ernie. Roy prohraje o jeden bod i proto, že se ztratí Ishmael. Naštěstí Claudia vsadila na Royovu prohru a výtěžek je půl miliónu dolarů. Konec dobrý všechno dobré. Když se pokorný Ishmael vrátí do své vesnice, čeká ho tam už bratr Roy a sestra Claudie, kteří svou výhru darovali komunitě k uhrazení dluhu.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Kingpin
Roy Munson se stal národním šampionem v bowlingu. Pak se nešťastně zapletl s mafiány, kteří mu jednoho dne uřízli ruce. Od té doby se živil jako prodavač v obchodě s bowlingovým vybavením. Pak se mu ale naskytne šance vychovat nadějného nováčka - nejprve ho ale bude muset k hraní kuželek přemluvit.


Autor: ajaajena

Popis / Obsah / Info k filmu Kingpin
V téhle ztřeštěné komedii jde o to, že i svět kuželek může mít svého krále, který pomůže hlavnímu hrdinovi dostat se z finanční bryndy. Jenže talentovaqný adept na tento post nechce opustit domov ani svoji snoubenku, a tak musí jeho objevitel vymyslet lest.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály distributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události v regionech (2007) [T...

18:00 - 18:25

24 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

17:35 - 18:30

49 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

54 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

29 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Reklama