Zari
ohodnotit

Kidulthood

Žánr:
Rok:
2006
Délka:
89 minut
„Dřív než přijde dospělost..“
Popis / Obsah / Info k filmu Kidulthood
Jednoho den v životě jedné party patnáctiletých "dětí" vyrůstajících v západním Londýně.
Film začíná při obědové pauze, během níž děcka hrají fotbal a Blake rozdává pozvání na party. Trevor zatím vrtačkou vyvrtává neznámý předmět. Alisa se zatím necítí dobře a zcela vážně uvažuje, že na party nepůjde, ale nejlepší kamarádka Becky ji přemlouvá. Vidíme také Sama jak plive Katie do vlasů s otázkou, kde je jeho přítelkyně Claire. Katie ale neví. To by věděl Jay, který právě Claire bezestrachu před Samem líbá.
V době po škole, se Katie pokusí o sebevraždu jako odpověď na týrání od spolužáků a film se pomalu blíží k večerní party. Tentokrát se zabýváme Trovorem, který je znám spíš svojí pouliční přezdívkou Trife, Jayem a Moonem. Trife je konfrontován se svým životem, neboť jeho strýc, u kterého žije, ho žádá o dělání poslíčka - samozřejmě s něčím ilegálním. Zároveň mu však Alisa nabízí šanci na lepší život. Avšak fáma, že Alisa spala ještě s někým jiným, ovlivní jeho životní rozhodnutí. Trif se tedy domlouvá se Samem, školním bossem, který se chce pomstít Jayovi za přebrání Claire. Následuje bitka, při níž Trife, Jay a Moony zmlátí Sama u něj doma, aby získali zpět Game Boy Jayovy sestry. Na útěku z domu shodí Samovu matku.
V ten samý čas zjišťuje Alisa své těhotenství, zatímco ji Becky láká na drogový a nakupovací mejdan.
Vyvrcholením filmu je pomsta Katiina bratra Lennyho za její sebevraždu a také Samova. Trife a Alisa se usmiřují, zatímco Becky se snaží sbalit nejprve Moonyho, pak Jaye. Sam přichází na Blakovu party ozbrojen baseballkou a Trife je po ráně přímo do žaludku vážně zraněn. Lenny přijíždí ozbrojen pistolí, kterou mu prodal Trifův strýc. Ozhrožuje Sama, který se kryje a strachy brečí. Nakonec ho zachrání překvapivě Trife větou "on za to nemůže" a Lenny odchází. Ovšem Sam ho napadne, Lenny v obraně vystřelí a pistole exploduje. Lenny a Sam opouští scému v okamžiku příjezdu záchranky, která však již Trifa zachránit nedokáže a ten brzy umírá.


Autor: efCZa

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Černé ovce (1992) [TV pořad]

17:40 - 18:00

10 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - První kontakt - Setkání s mimo...

17:30 - 18:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

70 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama