Zari
ohodnotit

Kefalonie, 8. září 1943 [TV film]

Cefalonia

Žánr:
Země:
Rok:
2005
Délka:
210 minut, (2 části)

Komentáře k filmu Kefalonie, 8. září 1943

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
jarda53
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.12.2013
Na řeckém ostrově   Kefalonie, kde je samý šutr,   jsou tisíce italských   vojáků, kteří slaví konec   války. Jenže němečtí   důstojníci, kteří si   válku vymysleli, jsou   zásadně proti tomu, že byla   podepsána smlouva, která pro   ně neplatí a rozpoutají   peklo na zemi. Umírají   stovky italských hrdinů, ať   v boji, nebo v četných   popravám. I na ně doma   čekají ženy a mámy a   nedočkají se jich. Hlavní   hrdina Saverio, je obyčejný,   sympatický chlap, který si   zde našel italku, které   její manžel odešel do   amerického Bronxu, kde   prodává banány a kaki. Ale   přijde, pochová si vnučku a   vrací se do států sám,   neboť krásná Feria s ním   odejít nechce. Saverio se   již nemůže dívat na   popravy svých kamarádů,   dopomůže ukončení poprav a   dá dohromady vojáky, k   uchopení moci. Válka   skončila, rozdávají se   zlaté, stříbrné a   bronzové řády, 10. tisíc   vojáků padlo a těm, patří   tento film. Herec, který   hrál Saverio,Luca Zingaretti,   se asi nejlépe popasoval s   rolí. Dabing byl slušný,   ale téměř 4hodinový film   byl dost těžko stravitelný,   scény v šeru, vypadaly,   opravdu jako v noci...
Vladimír25
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.6.2009
Velice působivý děj   doprovázený nádhernou   hudbou.
V 1. díle se   seznámíme s hlavními hrdiny   ještě Mussoliniovské   armády , kteří spolu s   němci okupují Řecko,   především s kšeftujícím   seržantem Saveriem.
Ve 2. díle zažijeme   obrat, kdy po Oznámení, že   Itálie podepsala separátní   mír se spojeneckými silami,   se italská divize Aqua   rozhodne bojovat proti svému   bývalému spojenci. Válkou   vyčerpaný seržant Saverio,   který doufá, že nalezne   svůj vlastní mír s Feriou,   půvabnou Italkou, která se   přistěhovala do Řecka a   kterou opustil manžel a odjel   do Ameriky, je nucen řídit   nákladní auto dopravující   italské důstojníky k trestu   smrti před německou   popravčí četou. Saverio,   původně zamítající odpor,   přebírá aktivní roli.
I když jsou ve filmu   některé nereálnosti, jako   například to , že se   zajatí italští vojáci   prohání po pobřeží se   zbraněmi apod., nekazí to   obyčejnému divákovi   celkový výsledek, poutavého   a napínavého děje.   Především druhý díl, kde   jsou emotivně laděné scény   - loučení se důstojníků   před odchodem na popravu,   postoj italského vojenského   kaplana, nebo pomáhání   seržanta Saveria svému soku   v lásce dostat se k jeho   manželce Ferii, zacloumá s   divákovými city.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bílý šejk (Lo Sceicco bianco)

Bílý šejk
Lo Sceicco bianco

 Gawtti

Gawtti

Naposled navštívené:
Bílý šejk (Lo Sceicco bianco)

Bílý šejk
Lo Sceicco bianco

 Gawtti

Gawtti