Zari
ohodnotit

Když v ráji pršelo

Rok:
1987
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
1.5.1988
Popis / Obsah / Info k filmu Když v ráji pršelo
Přepis posledního románu Jana Otčenáška /1924-1979/ je dílem známého scénáristy Pavla Hajného a debutem režisérky Magdaleny Pavláskové. Autoři filmu přenesli děj do konce osmdesátých let minulého století. Petr a Lída Kadlecovi se stěhují na zchátralý mlýn na Šumavě, který se chystají přestavět na restauraci.Jejich snům a představám se staví do cesty netušené překážky od místních obyvatel. Film vyznívá optimisticky, vše se zdaří, i přes dlouhodobé meterologické statistiky, že v obci Jelení je nejvíc srážek za rok v republice.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Když v ráji pršelo
POZOR SPOILER

Lída a Petr dostanou dopis z MNV v Jelení, aby přijeli na starý polozbořený mlýn. Alespoň to tvrdí muži, který to tu ukazuje zájemci o koupi. Oba mladí se postupně zabydlují a mlýn, kde chtějí provozovat restauraci, opravují. Moc jim to nejde, takže jednou najde Lída Petra na zemi v bezvědomí. Naštěstí to není nic vážného, a tak může konečně přivézt z města vanu. Někdy je třeba potlačit zapadlého Samsona, což je jejich auto. Lída chce do Prahy. Takže si sbalí věci a jede tam. Ale pak si to rozmyslí a vrací se zpět. Přicházejí pomocníci, mladí si pořídí kozu a do toho přichází jakási komise, která jim sdělí, že je vyčerpaný limit a akce končí. Ke všemu spadnou kamna a hoří. Lída končí v nemocnici. Po návratu se již stěhují poslední věci. Přichází slavný den, kdy se hospoda otevírá, ale nepřijde ani noha. Nakonec se přece jen nějací hosté najdou…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Když v ráji pršelo
Mladí manželé Kadlecovise přestěhovali z Prahy do opuštěného šumavského mlýna. S venkovským životem a podnikáním nemají vůbec žádné zkušenosti, přesto si zde chtějí otevřít útulný penzión a výletní restauraci.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama