Zari
ohodnotit

Když přichází noc

Hurry Sundown

Žánr:
Rok:
1967
Délka:
136 minut

Komentáře k filmu Když přichází noc

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
curil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.2.2017
Tradiční příběh z   amerického jihu, kde ještě   v šedesátých letech   minulého století   přetrvávaly předsudky   vůči černému obyvatelstvu.   Zde je to vidět na příběhu   o soupeření o půdu a   černošské rodiny Reeva   Scotta. Výborná je celková   atmosféra filmu, koráby   silnic. Zajímavým dělá   film také fakt, že jde o   debut Fay Dunawayové, která   v šestadvaceti letech   podává vyzrálý herecký   výkon.
FrankieOndatra
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2017
Film, ktorého kvality zaujmú   najmä filmových fajnšmekrov   a ľudí prehrabávajúcich   filmovú históriu. Z môjho   pohľadu zaujímavá   "rýdzo južanská"   dráma, v ktorej nechýba   čiernobiele zobrazenie   vtedajších spoločenských   konvencií, akými boli   nadradenosť muža v rodine,   otvorený rasizmus,   malomeštiactvo na americký   spôsob a pod. Pred prácou s   kamerou a hereckým obsadením   skladám klobúk. Michael   Caine, Jane Fonda, Burgess   Meredith a (veľmi   presvedčivo) debutujúca Fay   Dunaway sú zárukou, že aj   napriek schematickému   príbehu a divácky   neprívetivému scenáru film   zaručene dopozeráte.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama