Zari
ohodnotit

Když léta umírají [TV film]

As Summers Die

Žánr:
Rok:
1986
Délka:
87 minut
„Televizní adaptace úspěšného románu Winstona Grooma o chamtivosti, fanatismu a právu, odehrávající se koncem 50. let na hlubokém jihu Spojených států“
Popis / Obsah / Info k filmu Když léta umírají
V roce 1959 se v ospalém městečku v jižní Louisianě odehrává příběh černé ženy, která bojuje za svá práva vůči bohatým. Stárnoucí Elvira Backusová odmítne prodat své pozemky, které kdysi její rodina dostala darem od bývalého zaměstnavatele Jonathana Holta, a na kterých teď bylo objeveno bohaté naleziště ropy. Tím se dostane do sporu se společností Pearl Oil a mocnou a chamtivou rodinou Holtových, kteří chtějí půdu za každou cenu získat. Nejstarší člen mocné rodiny dokonce zničí darovací listinu na půdu a popírá, že by kdy existovala. Chudé černošské rodiny se odváží zastat dosud bezvýznamný právník Willie Croft a snaží se domoci spravedlnosti. Nikdo si nemyslí, že by zdvořilý idealistický Willie mohl případ vyhrát, ale získá na svou stranu dva netušené spojence, odpadlíky bohaté rodiny: výstřední starou dámu, Holtovu sestru Hannah Loftinovou, jejíž duševní způsobilost je napadána Holtovým klanem a její neteř, mladou bohémku Whitsey. Venkovský právník konečně vyhrává svůj velký případ a získává i lásku temperamentní Whitsey.

Zdařilý televizní debut režiséra Jeana-Clauda Tramonta vyniká hvězdným obsazením - Scott Glenn, Jamie Lee Curtisová, legendární Bette Davisová či černošská herečka Beah Richardsová, která za roli Elviry obdržela cenu CableACE.


Autor: Veronika42

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

18:30 - 19:00

3 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

38 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama