Zari
ohodnotit

Karmouzská válka

Karmouz War

Další název:
No Surrender - One Man vs. One Army; Wojna o honor; Harb Karmooz
Země:
Rok:
2018
Délka:
114 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Karmouzská válka
POZOR VIZITA!

V Alexandrii přepadnou dva britští vojáci dívku. To slyší tři muži a zasáhnou. Ten jménem Ali je zastřelen, ale zbylí dva útočníky zpacifikují.

Generál Yusuf el-Masri lehce fackuje sestru Faten a ptá se na její sestru Noel. Ta je ještě v posteli a k ní se chová Yusuf o něco lépe.

Pak je tento muž u sebe v práci. Je policista. Řeší nejprve prostitutku Zubah a poté zloděje Asforaha. Ovšem je tu také muž, který má být převezen jinam a další vězni. Nu, a pak je zde ta napadená dívka.

Jsou hlášeni dva pohřešovaní vojáci. Mark Sema a Steven Samuel. Ti dva, kteří zasáhli při přepadení dívky, je Abraham Suelam a Sad Eti Mutavay. Zrovna spolu diskutují o tom, co bude dále. Ten jeden ví, že napadená dívka byla dcera Aldara Kedira.

Jsou nalezeni i s mrtvolami těch dvou. Tedy vojáka Stevena a jejich kamaráda Aliho. Toho druhého útočníka na dívku Marka, toho tu mají spoutaného. Všichni živí jsou odvedeni na policejní stanici, kde velí Yusuf. Voják Johny vyhrožuje svým strýcem, generálem Frankem Adamem. Nikoho tím nevyleká a končí v cele s tím, co čeká na odvoz.

Najednou se na stanici přihrne egyptský guvernér, ale nyní generálův posel Reyadh el-Shandawili a tvrdě požaduje vězně. Yusuf to kategoricky odmítne a dochází ke konfliktu. Britští vojáci sem přijedou, aby Egyptu ukázali, že jsou zde pány oni. Požadují dva britské důstojníky, tedy Marka Sema a nějakého Jacka Willliama. A také ty dva, kteří jim napráskali, Abrahama Suelama a Sada Etiho Mutavaye. Pokud to Yusuf neudělá, bude obviněn ze vzpoury v době války a za to je trest smrti. Totéž platí pro ty, kdo mu pomáhají.

Yusuf nejprve nechá odvést skoro všechny vězně zadem a s nimi jde hlídač Azíz. Toho pak vojáci týrají. Napadená dívka stejně jako prostitutka mají jít také, ale zůstanou. Pak volá Frank a vyhrožuje napadením Yusufových sester. Jeden z trestanců, zvaný Asforah, který zde zůstal dobrovolně, se nabízí, že se za nimi vydá, odvede je. Naštěstí přichází včas.

Pak vypukne peklo. Britové spustí palbu ze všech zbraní a přestanou, až jim Yusuf ukáže generálova synovce jako rukojmí. Pak je zastřelen Soeler, milenec jedné z Yusufových sester.

Generál Adam opět zneužije egyptského guvernéra Reyadha el-Shandawiliho a přikáže mu, aby to zařídil tak, aby lidé Yusufa nenáviděli. Následuje prohlášení v rozhlase, kde je Yusuf a jeho lidé pomluveni.

Rozkaz k útoku na stanici dostává také egyptská policie. Tu povede Hamzah El-Hawari. Toho si najde Yusuf, když uteče po střechách. Hamza není přesvědčen o Yusufově pravdě, ale také nechce útočit. Jenže je k tomu nucen a má to také jako rozkaz, který nemůže neuposlechnout. Při návratu zpět Asforah odpráskne jednoho britského vojáka a je zajat. Poté je přiveden k šibenici, kde má být oběšen. Ovšem nemusí se to stát, pokud se Yusuf vydá za něj. A on to udělá. Je oběšen místo něj. Jenže prostřelený provaz spustí boj proti Britům a přidává se i Hamzar se svými lidmi. Bojuje se všude a generál Adam dává propusti šíleného muže, který je vlastně vraždicí stroj. Ten se setká s Yusufem.

Zdá se, že ten nemá proti němu žádnou naději…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Karmouzská válka
Ocitáme se v Egyptě za vlády krále Farúka, v době před egyptskou revolucí, kdy byla země ještě obsazena britskou armádou. Syn britského generála znásilnil mladou Egypťanku, za což byl zatčen. Místní policista jej odmítá vydat Angličanům a doufá ve spravedlivý proces. Když ale policejní stanici obsadí britští vojáci, čeká jej nerovný souboj.

SPI International


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

00:25 - 00:55

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:35 - 01:05

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:05 - 01:10

30 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Reklama