Cerven
ohodnotit

Kapitán Mike křižuje Ameriku

Captain Mike Across America

Žánr:
Rok:
2007
Délka:
97 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Kapitán Mike křižuje Ameriku
Záznam cesty Michaela Moorea po šedesáti amerických městech, kdy se za spoluúčasti několika amerických hvězd, herců a zpěváků, a také účasti rodin padlých vojáků z války v Iráku, snaží oslovit nevoliče a přesvědčit je, aby v roce 2004 šli k volbám a tak zabránili zvolení G. W. Bushe. V jeho vystupování a s nimi spojenými show se mu snaží republikáni bezúspěšně zabránit. V dokumentu Moore hlásá svoje protivládní postoje a nazývá je "zrozením nové politické generace".

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Kapitán Mike křižuje Ameriku
Dokumentární film Michaela Moore se pokouší zachytit atmosféru poslední 5 týdnů do prezidentských voleb, kdy se již mezi sebou utkávají John Kerry a George Bush ml.

Režisér Moore poslední dny sám objíždí některé státy USA, aby přesvědčil voliče o nutnosti jít k volbám a nevolit Bushe, ale Kerryho.

Je to film, který ukazuje marnou snahu jednoho člověka něco zvrátit, za to přivedl k volebním urnám miliony nových voličů, kteří volili Kerryho. Ten prohrál volby jen o jeden stát a 100000 hlasů, což pro úřadujícího prezidenta Bushe znamenalo nejtěsnější vítězství v historii voleb.


Autor: Edward52

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama