Zari
ohodnotit

Kameny na pevnost

Kamienie na szaniec

Další název:
Stones for the Rampart
Žánr:
Země:
Rok:
2014
Délka:
112 minut

Komentáře k filmu Kameny na pevnost

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
radegaster
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.1.2017
Akcja pod Arsenałem
Režisér Robert Gliňski se   ve svém snímku vrací k   jedné z největších   odbojových akcí na území   okupovaného Polska.Szare   Szeregi(skautská   organizace)mladých chlapců a   děvčat se nechce smířit   jen s roznáškou   protinacistických letáků   nebo házení slzných   granátů v kině , chtějí   se aktivně postavit katům   polského národa v černých   a hnědých mundůrech.Jejich   organizace však spadá pod   velení AK (Armija Krajowa)   které nemá chuť a jak se   později ukáže, tak ani   kuráž mladé vlastence ,   kteří stejně umírají ať   už v odboji jsou či nikoliv,   do větší operace   zapojit.Situace se však   dramaticky mění ve chvíli,   kdy je SD zatčen jeden z   členů vedení organizace.   Jan Bytnar(Rudy) jeho   dlouholetý kamarád a vůdce   skupiny bleskově plánuje   akci jak svého kamaráda i   některé další vězně   osvobodit. Napoprvé celá   akce zkrachuje mimo jiné i   proto co už je uvedeno výše   na adresu velení AK.Jak celá   záležitost dopadne podruhé   , včetně dohry na   největších katech z řad   gestapa se podívejte   sami.Kameny na pevnost nejsou   remakem snímku z roku 1978   Akce u Arzenálu i když   logicky vychází ze stejných   dějinných událostí.   Gliňskému se podle mého   názoru podařilo lépe popsat   myšlení , charakter i   dobovou atmosféru. Hlavní   zásluhu na tom má herecké   obsazení velmi mladýmí ,   chtělo by se napsat,   autentickými herci .Dobové   reálie okupované Varšavy   působí věrohodně jakož i   použité zbraně, uniformy   nebo vozový park.Silný   snímek o vlastenectví, cti   ale i utrpení nejen pro naše   severní sousedy.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2017
Kameny na hroby,,,,
Slušné válečné drama,   kterému by slušelo více   akce a přestřelek, přesto   nijak nenudí a působí   opravdově. Polská skautská   mládež se toho nebála a   nejen ona, klobouk dolů před   nima! Scény z výslechů jsou   drsné a kruté a člověk   musí smeknout co někteří   vydželi! Srovnání s filmem   Miasto 44 se nabízí, Miasto   je ale akčnější, více   sází na modernější   pojetí. Kameny jsou dle mého   komornější a né tak   moderní. Ať je to jak chce   stojí oba snímky za   podívání a buďme rádi,   že většina z nás si   žádným odbojem ani okupací   neprošla!

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

47 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Prvních 72 hodin druhé světové...

13:15 - 14:00

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:30 - 13:40

47 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

12:20 - 13:20

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Conan Yuzna

Yuzna Conan

Mamie Van Doren

Van Doren Mamie

Naposled navštívené:
Conan Yuzna

Yuzna Conan

Mamie Van Doren

Van Doren Mamie