Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu John Lennon the Definitive Film Portrait
Snad každý dokumentarista potvrdí, že není nic tak obtížného, jako vydat filmové svědectví o všeobecně známé osobnosti. A přiblížit člověka, který svým uměním i svými postoji ovlivnil celou jednu generaci, to je úkol nad jiné složitý. Filmový dokument o vůdčí osobnosti skupiny Beatles Johnu Lennonovi natočil v produkci Davida L. Wolpera Andrew Solt. Snímek podává plastický obraz o složitosti Lennonovy osobnosti, o jeho tvůrčím usilování i o jeho originálním vztahu k Yoko Ono. Střídáním tempa, zařazením mnoha originálních záběrů i výpovědí osobností, které Lennona v jeho rvůrčím i politickém usilování provázely, se podařilo vytvořit naprosto originální a působivý snímek, který přesvědčuje především svou upřímností, nefalšovaností a otevřeností. Rozkrývá svět, v němž Lennon žil, který oslovoval a který chtěl změnit. Hluboká citovost, svoboda a nespoutanost jsou cítit z každého záběru, kompozice díla pak vytváří emotivně působivý a přesvědčivý celek.
Autorům snímku se otevřel Lennonův osobni archiv, v němž bylo uloženo neobyčejné bohatství videozáznamů, další originální záběry získali tvůrci z řady dalších sbírek. Vytvořili dílo, v němž nechávají ožít legendu, aniž by ji jakkoli mytizovali nebo glorifikovali. Přesto je z filmu ale zcela jasné, v čem spočívala Lennonova velikost i nezastupitelnost.
Snímkem prolínají dnes už klasické skladby od Help! až po Give Peace a Chance či Imagine, již celý film zákonitě vrcholí. Představuji vývojovou křivku Lennonova muzikantského záběru a současně plné dotvářejí charakter jednotlivých částí snímku. Je to mnohem víc než sentimentální ohlédnutí za jedním lidským osudem, je to výpověd o osobnosti, která dokázala pohnout světem.
Cinema 1992/5/58

Autor/Zdroj: /Cinema


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

14:55 - 15:55

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

17 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

22 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ztracené (The Missing)

Ztracené
The Missing

Tie malé výlety

Tie malé výlety

Naposled navštívené:
Ztracené (The Missing)

Ztracené
The Missing

Tie malé výlety

Tie malé výlety