Zari
ohodnotit

Jessabelle

Další název:
Jessabelle: V tváři démona; Ghosts; V tvári démona (SK)
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
13.11.2014
Popis / Obsah / Info k filmu Jessabelle
Jessie po tragické nehodě přijde o snoubence a sama zůstane ochrnutá. Aby našla klid, nastěhuje se do starobylého domu v Louisianě, který kdysi patřil jejímu otci. Brzy se tam však začnou dít podivné věci a Jessie najde záhadný vzkaz od své matky, která zemřela před mnoha lety. Brzy pochopí, že tento dům je už dávno obýván i nějakou jinou bytostí.
Bontonfilm DVD


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jessabelle
POZOR SPOILER!

Mladá dívka Jessabelle Laurentová (Jessie) jede se svým klukem v autě, když nabourají. Mladík je mrtev, ona sama končí na invalidním vozíku. V takovémto stavu si ji převezme otec. Neviděli se léta, Jessie žila u tety. U něj doma jí dá pokoj její matky a ona tam má vidiny. Druhý den nalezne pod postelí krabici s videokazetami. Je na nich její matka a vykládá jí karty. Na jedné je smrt, ale ne v pravém slova smyslu, prý je to velká změna. Dále tvrdí, že je v domě ještě jiná žena a ta se bude snažit Jessie vystrnadit. Při sledování této kazety přijde otec, kazetu zničí a Jessiin vozík shodí do jezera. V noci má Jessie opět vidiny a druhý den se jí otec omluví a dá vozík jiný. Jessie si pak pustí druhou kazetu. I na ní matka vykládá karty a tam vidí strašnou smrt a něco nahrávku přeruší. Za Jessie přichází terapeutka Rosaura Arlenová. Dá Jessie do vany a ta zde má další děsivou vidinu. Protože křičí hrůzou, zasáhne otec a řekne jí, že na videokazetách to už není její matka, protože v pěti týdnech jí našli rakovinu mozku. A nádor prý sežral její duši. A z kazet Jessii jen straší. Otec kazety nahází do sudu, a když je chce spálit, sám záhadně uhoří. Po pohřbu vidiny pokračují, ale to už je s Jessií Preston Sanders. Její bývalý spolužák. Po noci s přízraky vezme Preston loďku a plují spolu s Jessií k protějšímu břehu, kde ona něco zahlédla. Naleznou zde neklamné známky woodoo a hrob se jménem Jessabell a datem. To datum je shodné s Jessiným narozením. A protože zvědavost je zvědavost, v noci hrob odkryjí. Naleznou rakev a v ní kostru dítěte. Preston vezme Jesii k sobě domů, z čehož má jeho manželka pramalou radost. Navíc pak Preston rozhodne, že Jessie musí dům, kde byla, opustit. Stěhují věci a dočkají se několika velmi nemilých překvapení. Prestona nalézá Jessie omdlelého u domu, ale naštěstí zrovna přijíždí šerif, který pátrá, co to bylo za mrtvé dítě, jehož kostra byla nalezena. Již ví, že to byla holčička a narodila se živá, ale někdo ji zavraždil. Výsledky testů DNA stále nemá k dispozici. Preston je odvezen do nemocnice a Jessie pochopila, že zde řádí duch zavražděného dítěte a že potřebuje pomoci. Zůstává v domě úplně sama s duchem, o němž netuší, jaké má úmysly…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jessabelle
Režisér klasiky hororového žánru prináša ďalší mrazivý príbeh. Jessie po strašnej nehode príde o snúbenca a navyše zostane ochrnutá. Aby sa z nešťastia aspoň trochu spamätala, nasťahuje sa do starobylého domu v Louisiane, ktorý kedysi patril jej otcovi. Ale pokoj je to posledné, čo ju tu čaká. Okrem podivného daru od dávno mŕtvej matky, nájde aj dôkazy o tom, že v čase jej narodenia sa v dome diali záhadné veci. Navyše čoskoro zistí, že v dome má spoločnosť – ducha, ktorý je z neznámych dôvodov voči nej nepriateľský a zo všetkých síl sa snaží ju zničiť.
Forum Film Slovakia


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Světlo z ohně (1997)

14:05 - 15:45

52 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

ČT2 - Ostrov Svatá Helena, bašta bio...

14:25 - 15:20

32 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:30 - 15:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

27 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Reklama