Zari
ohodnotit

Její případ

North Country

Žánr:
Rok:
2005
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
29.6.2006
Popis / Obsah / Info k filmu Její případ
Na dva Oscary nominované drama zobrazuje reálný příběh prvního soudně stíhaného případu sexuálního „harašení“ v dějinách Spojených států. Stalo se to na konci 70. let a cílem obtěžování byla tehdy svobodná matka Josey Aimesová (v reálném světě se žena jmenovala Lois Jensonová), marně hledající cestu, jak zabezpečit svoje potomky před nouzí. Nakonec našla práci v rodné Minnesotě, v tamních železných dolech. Ale brzy pochopila, že pokud zde bude chtít zůstat, nezbude jí stejně jako jejím předchůdkyním než se podvolit místním tvrdým podmínkám. Neustálé narážky, nemravné návrhy a oplzlý humor byly jen tím nejmenším zlem. Jednoho dne ale Josey došla trpělivost. Malou slovní přestřelkou rozpoutala válku, na kterou Amerika nebyla připravená. V hlavní úloze ženy, jež se nebála bojovat za svoje práva, doslova koncertuje Charlize Theronová, a ani za jejími zády nestojí neznámá jména – ve vedlejších rolích se představí Frances McDormandová, Woody Harrelson nebo Sean „Boromir“ Bean.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 15.09.2007 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Její případ
Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Její případ
Mladá žena je nucena utéct od svého manžela se svými dvěmi dětmi, protože je svým mužem týrána. Z důvodu nedostatku peněz a malého množství pracovních míst musí vzít práci v dole, kde nejsou ženy příliš oblíbené a často se stávají obětmi náražek či dokonce sexuálního obtěžování.... Hrdinka to jednoho dne nevydrží a podá na firmu žalobu, podaří se jí předvědčit další zúčastněné aby odhodily strach a postavily se spolu s ní do boje proti nespravednosti....


Autor: Pardal

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama