Zari
ohodnotit

Jedničky má papoušek [TV inscenace]

Rok:
1979
Délka:
58 minut
„Pohádka o ztracených jedničkách“
Popis / Obsah / Info k filmu Jedničky má papoušek
POZOR, SPOILER

Ve škole diskutují tabule, busta a vycpaná opice o tom, jak jsou děti neposlušné. Padne také návrh, že by do školy měly chodit květiny.

V papouščí kolonii chce matka papouščice po synu Bořivoji, aby byl vzdělaný. Na to musí mít samé jedničky, proto je poslán do školy. Zde se setká s těmi třemi diskutujícími a od opice dostane všechny jedničky, co ve třídě jsou. Na děti nezbylo nic. To však děti štve, protože po nich je chtějí všichni, včetně vedoucí pionýrské skupiny. Co počít?

Mezi papoušky přichází pan hroch. Ten skuhrá, že špatně žil, neb dle přírodopisu má žít jinak. Netuší, že za to mohou vytržené stránky a míní se podle přírodopisu také chovat. Takže bude žrát ptáky.

Děti Eva a Petr si mezitím upravily hrací kostku, pomocí které cestují po světě, tedy po mapě. Zatím vrátivší se Bořivoj praví panu nosorožci, že musí snídat drobné ptáky dva, ne jen jednoho. A nosorožec si za potravu vybral zrovna jeho. Naštěstí se zde již objevuji Eva s Petrem. Vysvětlí hrochovi vytržené listy z přírodopisu, a dokonce se najde i pachatel. Děti mají jedničky a mohou jít domů. Tu je ovšem ve třídě čeká překvapení.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jedničky má papoušek
Byla jedna škola. A do té jednoho dne zavítal papoušek Bořivoj a získal pro sebe všechny jedničky. Děti - žáci - to přece nemohou nechat jen tak, a proto se Eva a Petr vypraví do tajemné exotické země papoušků. Šplhounství, opakování starých pravd, honbu za známkami bez ohledu na skutečné znalosti a vědomosti - prostě papouškování - to se snaží v této hudební komedii s humornou nadsázkou autoři pranýřovat.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

1 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Záhady starého Egypta

19:00 - 19:15

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Katry Sertic

Sertic Katry

Naposled navštívené:
Katry Sertic

Sertic Katry