Zari
ohodnotit

Jak si nevzít princeznu [TV film]

Další název:
Ako si nezobrať princeznú (SK)
Žánr:
Rok:
2021
Délka:
90 minut
„Pohádka o věštbě, která se musí změnit.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jak si nevzít princeznu



Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. Pohádka se natáčela na hradech Pernštejn a Frýdlant v mezinárodní koprodukci České televize, KIKA, RTVS, UP a FilmWorx Studios.

Česká televize

Spolupráce Matěj Kricner, Václav Vyskočil, Jiří Procházka, Michal Kopp, Pavel Bartoš, Jakub Slabák, Lubomír Budín, Tomáš Mikuschka, Radim Kotala, Jan Kovalčik, Pavel Burda, Michal Břicháč, Eva Zimová, Stanislav Kljujkov, René Lohacz, Martin Asmus, Adam Mažgut, Lubomír Žák, František Vyskočil, Eduard Pokorný, Jakub Grym, Josef Kroupa, Robin Fuchs, Jan Rektořík, Michal Vyroubal, Bronislav Simon, Jaroslava Valová, Henry Dzurnak, Petr Krečmer, Jiří Kašpar, Jaroslav Lacina, Lukáš Palacka, Václav Peška, Milan Šmíd, Ondřej Andrešič, Lukáš Nemejovský, David Tolar, Viktorie Chramostová, František Jakubec, Miloslav Holman, Jan Strnad, Jan Červenka, Martin Novák, Skupina historického šermu páni z Kolína, Miroslav Horáček, Vilém Jonáš, Kateřina Řezníčková, Ondřej Trepeš, Milan Plavec, Samuel Ondrejka, Adam Kapusta, Gabriela Solomčíková, Katarina Chválová, Zdeněk Křížek, Miroslava Dolejší, Jarmila Červená, Veronika Krahulíková, Kateřina Egemová, Daniela Jiráková, Kateřina Housková, Alžběta Bartošová, Barbora Zitová, Barbora Smolová, Vendula Odvárková, David Kolbábek, Martin Holoubek, Petra Konvicová, Pavel Brychta


Popis / Obsah / Info k filmu Jak si nevzít princeznu



Umíte si představit, že vám sudičky předpoví svatbu s někým, koho nemůžete vystát? Přesně to se stalo princi Leopoldovi a princezně Josefíně. Jediné, co ty dva totiž spojuje, je přání zbavit se téhle sudby. A tak se pomocí ukradených kouzelných hodinek společně vrátí do doby, kdy se princ narodil, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. Jenže netuší, co tím všechno způsobí!

„Často slyším říkat, že v pohádkách už všechno bylo a že se nic nového vymyslet nedá. Není to pravda, jen to dá čím dál víc práce. Když se to ale podaří, jako v tomto případě, je to velká radost. Letošní vánoční pohádka má originální zápletku a přitom je to pohádka se vším všudy – je v ní humor, napětí i láska. A samozřejmě všechno dobře dopadne, jak to má být. Aspoň v pohádce!“ říká kreativní producentka Barbara Johnsonová.

Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

00:25 - 00:55

19 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

ČT2 - První dny

00:35 - 01:05

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

00:05 - 01:10

39 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Courageous Cat and Minute Mouse

Courageous Cat and Minute Mouse
Courageous Cat and Minute Mouse

Milan Mikulecký

Mikulecký Milan

Nicky Rose

Rose Nicky

Vin Rock

Rock Vin

Naposled navštívené:
Courageous Cat and Minute Mouse

Courageous Cat and Minute Mouse
Courageous Cat and Minute Mouse

Milan Mikulecký

Mikulecký Milan

Nicky Rose

Rose Nicky

Vin Rock

Rock Vin