Zari
ohodnotit

Jak se mele babí hněv [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1986
Délka:
38 minut
„Veselá pohádka o strašidle Peprníku a mlýnku na krásu a dobro.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jak se mele babí hněv
POZOR SPOILER

Potulný pěvec zpívá o tom, jak na hradě Bedrník vařil kuchař Peprník, který občas dával pepř tam, kam nepatří. A proto byl zaklet.

Na tomto hradě hospodaří paní Voršila a její neteř Amálka. Nu, a pochopitelně strašidlo Peprník, které kolem sebe občas rozhazuje pepř. Přichází sem nápadník, protože Amálka je děvče na vdávání, ale ten se paní Voršile moc nezamlouvá, také proto, že ten muž chce z Bedrníku udělat atrakci a Voršilku posadit do pokladny. Proto zaúřaduje Peprník a nápadník utíká jen se za ním práší. Ještě se nedopráší a již je zde druhý. Ale ten zas touží jen po pokladu, takže je také Peprníkem vyštván. A to již přichází nápadník číslo tři, jménem Miloň. No, on je to vandrovník, který hledá práci, ale proč by z něj nemohl být nápadník, jak mu Andulka navrhne? Ale to nechce teta Voršila.

Peprníkovi se povede po dlouhé době roztočit mlýn, nebo spíše jeho miniaturu. A Voršila se Peprníka snaží získat v boji proti těm dvěma zamilovaným, totiž Amálce a Miloňovi. Jenže Voršila nepochodí, Peprník spolupráci odmítá. Amálka se na základě hloupé písničky na Miloně hněvá a ten se trápí. Tak jej Peprník dovede ke kouzelnému mlýnu, ten Miloň roztočí a Andulka do něj vběhne. Jenže Miloň tam vběhne za ní. Také Voršila vběhne dovnitř a začnou se dít věci. Amálka vyjde lepší, ale místo Miloně vyjde poník a Voršila vyjde s velkým zobákem. Peprník bude mít co dělat.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Jak se mele babí hněv
Docela dobře se žilo na starobylém hradě paní Voršile a její hezké neteři Amálce. I strašidlo tu měly a docela přívětivé. To strašidlo jménem Peprník vlastnilo mlýnek, který dokázal měnit lidi v lepší a krásnější. A právě jen ten mlýnek přiměl paní Voršilu, aby nebránila Amálce ve svatbě s chudým mládencem. A jak se nakonec i Peprník zbavil svého zakletí.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak se mele babí hněv
Příběh se odehrává na starobylém hradě. Lakomá zemanka chce provdat svou neteř kvůli penězům, ale dívka miluje chudého chlapce. Hradní strašidlo Peprník vlastní čarovný mlýnek, který dělá zázraky, mění totiž lidi v lepší a krásnější. Musí se ovšem do něj vstoupit těmi správnými dveřmi. Zemanka vejde opačnými, a tak ji stihne spravedlivý trest…

[Česká televize]


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

3 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

06:00 - 06:50

28 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:05 - 06:55

23 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:25 - 06:45

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Benedict Dabija

Dabija Benedict

Naposled navštívené:
Benedict Dabija

Dabija Benedict