Zari
ohodnotit

Jak nezískat Pulitzera

Shattered Glass

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
99 minut
„Lhát či nelhat, to je, oč tu běží.“
Popis / Obsah / Info k filmu Jak nezískat Pulitzera
Snímek přibližuje zákulisí současné americké politické žurnalistiky. Hank Azaria ztvárnil ve filmu šéfredaktora politického týdeníku New Republic Michaela Kinsleyho, který zemřel v roce 2003 jako válečný zpravodaj při incidentu v Iráku. Hlavní hrdina filmu, novinář Stephen Glass, patřil v 90. letech k vycházejícím hvězdám americké politické žurnalistiky, ale jeho kariéra prošla nečekanými zvraty. Tento film je příspěvkem k diskusi o odpovědnosti novináře.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak nezískat Pulitzera
Mladý ambiciózní novinář Stephen Glass se rychle prosadí v redakci významného deníku New Republic svými svižnými a originálně působícími články. Jeho strmý vzestup se však nečekaně zastaví, když napíše o mladém hackerovi. Kolegové z prestižního magazínu Forbes zjistí, že jeho článek je smyšlený. Naštvaný šéfredaktor Charles Lane potrestá podřízeného Glasse jen podmínkou. Jewnže brzy se vynořují další otázky kolem věrohodnosti jeho práce… Příběh přibližuje zákulisí současné americké politické žurnalistiky. Známý hollywoodský herec Hank Azaria ztvárnil ve filmu šéfredaktora politického týdeníku New Republic Michaela Kinsleyho, který zemřel v roce 2003 jako válečný zpravodaj při incidentu v Iráku.

Zdroj: ČT


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Jak nezískat Pulitzera
Mladý ambiciózní novinář Stephen Glass se rychle prosadí v redakci významného deníku New Republic svými svižnými a originálně působícími články. Jeho strmý vzestup se však nečekaně zastaví, když napíše o mladém hackerovi. Kolegové z prestižního magazínu Forbes zjistí, že jeho článek je smyšlený. Naštvaný šéfredaktor Charles Lane potrestá podřízeného Glasse jen podmínkou. Jewnže brzy se vynořují další otázky kolem věrohodnosti jeho práce... Příběh přibližuje zákulisí současné americké politické žurnalistiky. Známý hollywoodský herec Hank Azaria ztvárnil ve filmu šéfredaktora politického týdeníku New Republic Michaela Kinsleyho, který zemřel v roce 2003 jako válečný zpravodaj při incidentu v Iráku.
Česká televize


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Nemocnice na kraji města (1977...

14:55 - 15:55

9 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství královských paláců

14:40 - 15:25

24 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

14:35 - 15:30

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John McEnroe

McEnroe John

Omrzlina (Frostbite)

Omrzlina
Frostbite

Naposled navštívené:
John McEnroe

McEnroe John

Omrzlina (Frostbite)

Omrzlina
Frostbite