Zari
ohodnotit

Ivan Vasiljevič mění povolání

Ivan Vasiljevič meňajet professiju

Další název:
Иван Васильевич меняет профессию; Ivan Vasilevich menyaet professiyu; Ivan Vasilievich: Back to the Future
Země:
Rok:
1973
Délka:
88 minut
„Barevná komedie o stroji času, který málem změnil historii.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ivan Vasiljevič mění povolání
Vynálezce Šura Timofejev sestrojí ve svém moskevském bytě stroj času, který ovšem začne fungovat v nesprávnou chvíli a tím zaviní nekontrolovaný přesun osob v čase. Šurikův domovník Bunša a zlodějíček Milovanskij, "působící" právě v sousedním bytě, se náhle ocitnou v době vlády Ivana Hrozného. Středověký vládce se naopak ocitá v Šurikově moderním bytě.

Celá situace je komplikovaná i faktem, že Bunša a car Ivan jsou si k nerozeznání podobní, takže středověcí bojaři změnu panovníka skoro ani nepostřehnou - Bunša se totiž do své nové role vžívá poměrně rychle a snadno. Přesto mu časem začíná jít o krk a také car Ivan je se svou situací krajně nespokojen...

Šurik se snaží dát věci do pořádku, ale povede se mu vrátit pouze Bunšu s Milovanským, car zůstává ve XX. století, což všem působí další problémy a zádrhele. Dojde i na policii a svěrací kazajky, ale nakonec se stroj času umoudří a povolí návrat i nebohému carovi. Otřesený Šura se probírá z bezvědomí a ke své ohromné úlevě poznává, že všechno byl jenom sen a že dokonce i jeho manželka Zina, která má právě prchat s milencem, nemá o ničem takovém ani potuchy.


Autor: green-tea

Popis / Obsah / Info k filmu Ivan Vasiljevič mění povolání
POZOR, SPOILER

Šura Timofejev uklízí byt. Při tom k smrti vyděsí kočku, kterou pak vyloví z akvária a vysuší. Pak chvíli dělá něco na velikém přístroji, až vyrazí pojistky. Sousedi radost nemají. Zvláště domovní důvěrník Ivan Vasiljevič.

Zpěvačka natáčí videoklip na břehu moře. Je to Šurikova manželka Zinajda Michajlovna. Po návratu domů od něj odchází s milencem Karlem Saveličem Jakinem.

V domě se objevuje zloděj, zrovna vykrádá byt zubaře Antona Simjonoviče Špaka, právě když Šurik prozradí Ivanu Vasiljeviči, co je to za přístroj a předvádí jej. Je to stroj času. Shodou okolností se „zhroutí“ stěna a zloděj se objevuje zde. Velice jej přístroj zajímá, ono nechat zmizet celou stěnu pro zloděje, že jo? Při další ukázce přístroje se ocitnou na dvoře cara Ivana. Ten se přenese do moderní doby a oni zůstanou tam.

V naší době zůstal jen Šurik, který se nyní za cara nazývá Ivanem Vasiljevičem. A na staré dobré Rusi pokračuje hon na démony, čímž jsou myšleni zloděj s domovníkem. Tomu zloděj vnutí carský oděv a rázem je po honičce. Car je přece zde! Zloděj se ihned přeorientuje a bere záležitost do svých rukou. Ze sebe udělá písaře a radí carovi co a jak.

Doma u Šurika je veselo. On odběhl sehnat součástky do stroje času a cara zde zanechal svému osudu. Nejprve zde Uljana Andrejevna shání domovníka a pak se vrací Zina. Za ní Jakim, protože si vyměnili kufry. Toho míní car zapíchnout, když vtom se vrací zubař, takže k tomu nedojde. Zato dá car oba milence znovu dohromady a oba pak odcházejí spolu.

Carův písař ukradl švédskému vyslanci brož, která byla vyznamenáním a pak dojde k carské hostině. Zato v moderní době je hlučno a hádka. Caru je spíláno od obou sousedů. Dochází i na meč, ale to se už vrací Šurik a situaci uklidní.

A v minulosti přichází na hostinu i samotná carevna.

Nyní je vše na Šurikovi, který musí svým přístrojem všechno napravit. Tedy pokud to všechno byla skutečnost...


Autor: Pitryx

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

23 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nejsme andělé 2 (Mi nismo andjeli 2)

Nejsme andělé 2
Mi nismo andjeli 2

Anne Østerud

Østerud Anne

Jiří Štědroň

Štědroň Jiří

Naposled navštívené:
Nejsme andělé 2 (Mi nismo andjeli 2)

Nejsme andělé 2
Mi nismo andjeli 2

Anne Østerud

Østerud Anne

Jiří Štědroň

Štědroň Jiří