Zari
ohodnotit

Italské prázdniny

Come September

Další název:
Přijde září
Rok:
1961
Délka:
110 minut
„Rock Hudson v roli amerického milionáře a Gina Lollobrigida jako jeho "zářijová milenka".“
Popis / Obsah / Info k filmu Italské prázdniny
Bohatý americký průmyslník, milionář Robert L. Talbot, je vlastníkem luxusní vily v Portofinu na italské Riviéře. Již šest let sem přijíždí každý rok v září, aby strávil měsíc překrásné dovolené se svou milenkou Lisou. Letos ho touha po slunném Středomoří a půvabné Římance vyžene z New Yorku dřív a do Itálie se vypraví už v červenci. To ale netuší, jaké ho čekají v Římě problémy. Hned po příjezdu zjistí, že správce domu Maurice Clavell, aby si snadno vydělal nějaké peníze, proměnil za jeho nepřítomnosti vilu v hotel s lákajícím jménem La Dolce Vita. Svou dlouholetou přítelkyni Lisu, kterou už omrzelo stálé čekání na milence a rozhodla se vzít si jiného muže, potká ve ´svatebním´. A současnými ´hotelovými´ hosty je skupina mladých amerických dívek, která se snaží odrazit gang sexy chlapců v čele s Tonym, kteří obléhají vilu. To už je na nebohého Američana příliš a rozhodne se odjet. Tomu však Lisa, která ho nikdy nepřestala milovat, hravě zabrání...

Americký romantický snímek natočil režisér Robert Mulligan v Itálii - v Římě a v Portofinu na pobřeží Ligurského moře.


Autor: Veronika42

Popis / Obsah / Info k filmu Italské prázdniny
Mladá versus stará generace na prázdninách na italské riviéře...

Písně (text, hudba):

Come September - (Bobby Darin)
Multiplication - (Bobby Darin)


Autor: Petrkey

Popis / Obsah / Info k filmu Italské prázdniny
I miliardář má své staré dobré zvyky, kterých se jen tak nevzdá...

Každý rok v září odjíždí americký miliardář Robert Talbot na dovolenou do své vily v Itálii, kde po měsících odloučení tráví pár sladkých týdnů s milenkou Lisou. Letos však udělal velkou chybu – dorazil již v červenci. Vychytralý majordomus v jeho nepřítomnosti využívá vilu jako hotel, dům je plný rozjívených náctiletých Američanek a milenka si zřejmě bude brát jiného. Talbot bude muset zapojit veškerý důvtip, aby se vše v dobré obrátilo a nastala ta správná zářijová idyla... Scénář peprné veselohry údajně vznikal s myšlenkou dát znovu dohromady Caryho Granta a Sophii Lorenovou, mezi kterými to jiskřilo v úspěšném filmu Hausbót (1958). Když se to nezdařilo, Grant byl vystřídán svým obvyklým náhradníkem Rockem Hudsonem a Lorenová svou největší rivalkou Ginou Lollobrigidou. Její úchvatné kostýmy vytvořil slavný návrhář Morton Haack. Ve filmu se též na stříbrném plátně poprvé objevil slavný zpěvák Bobby Darin (Tony), který po skončení natáčení pojal za manželku hereckou kolegyni Sandru Deeovou (Sandy).

Zdroj: Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Italské prázdniny
Rock Hudson a oslnivá Gina Lollobrigida hrají hlavní role v této „...peprné romantické veselohře" (Motion Picture Herald), která se odehrává na překrásné, sluncem zalité italské riviéře.
Každý rok v září odjíždí úspěšný newyorský obchodník (Hudson) do své letní rezidence v Itálii. Pravidelně zde nachází odpočinek a také svou přítelkyni z Říma (Lollobrigida).
Ale když jednou přijede neohlášen už v červenci, čeká ho velké překvapení! Během jeho nepřítomnosti začal dům fungovat jako hotel. Hosty je právě skupina krásných děvčat z Ameriky, za nimiž se neustále honí neodbytní místní chlapci. V zoufalé snaze vzít kontrolu opět do svých rukou, ztrácí Hudson soukromí, přítelkyni a nakonec i rozum. Pokud se má všechno v dobré obrátit, bude muset přijít s novým plánem!
V tomto filmu se poprvé na stříbrném plátně objevil slavný zpěvák Bobby Darin. Deset dní po skončení natáčení si vzal svou pohlednou kolegyni, herečku Sandru Dee. Italské prázdniny se pyšní výbornou kamerou oblíbeného kameramana Grety Garbo, Williama Davise.
Skvostné róby Giny Lollobrigidy vytvořil slavný návrhář Morton Haack.
DVD Express


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Maigret a hlava muže (1996) [T...

22:50 - 00:30

73 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

ČT2 - Kachna na pomerančích (1975)

23:40 - 01:25

23 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:30 - 00:25

33 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

23:30 - 00:10

33 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Otley

Otley
Otley

Naposled navštívené:
Otley

Otley
Otley