Zari
ohodnotit

Inzerát [TV film]

Žánr:
Rok:
1983
Délka:
40 minut
„Malá televizní komedie Z. Svěráka a L. Smoljaka o dvou kapsářích, kteří se rozhodnou změnit své "povolání".“
Popis / Obsah / Info k filmu Inzerát
POZOR, SPOILER

Vězeňskou celu c. k. rakousko-uherského mocnářství obývají dva lumpové, Čenda Tumpach a Pepa Rosička. Pepa Čendu připravuje na život venku a samozřejmě na podvod. Do jejich propuštění má ještě ovšem co mluvit také dozorce Hurich. Ten však shledává vše v pořádku a slibuje jim propuštění hned zítra.

A tak se oba ocitají v zámožné rodině, která si dala do novin inzerát. Pepa Čeňka představí jako svého synovce a doktora. A nyní rozjíždějí podvůdek, který jim má pomoci k penězům. Tvrdí, že pan doktor nemá vercajk k léčení pacientů. Doufají tím získat nějaký finanční dar. Málem jim to vyjde, ale v tom nejlepším se tu u objevuje Hurich i se strážníky…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Inzerát
Humor znamenal původně v latině šťávu, vlhkost, odvozeně i slzy. Jestliže tedy slzíme nebo pláčeme při sledování veselohry, je to v pořádku. Televizní komedie Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka Inzerát nezklame očekávání a jenom potvrdí předcházející slova. Je sympatické, že k tomu není zdánlivě potřeba mnoho, jen vězeňskou celu c. k. rakousko uherského mocnářství, pokoj měšťanské rodiny na přelomu století a několik herců, především dvojici Luděk Sobota Jiří Císler. A pak samozřejmě diváky, kteří mají tento druh humoru rádi, rozumějí mu a patrně se nevědomky napili ze stejného pramene, z jakého pil světoznámý autor Jára Cimrman. Při »hlubším rozboru« této komedie se nemůžeme ubránit dojmu, zda sami autoři při literárních bádáních některé z prací slavného Mistra nezatajili a nyní je vydávají za vlastní díla!

Premiéra komedie Inzerát byla v roce 1984 a kromě výše jmenovaných L. Soboty a J. Císlera se setkáme se Zdeňkem Svěrákem, Karolinou Slunéčkovou, Iljou Prachařem a Jaroslavou Kretschmerovou - s těmi všemi v režii Ladislava Smoljaka.

Zdroj: Česká televize 1991/27/8


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

14:20 - 14:55

11 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

51 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:30

1 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

Reklama