Cerven
ohodnotit

Invictus: Neporažený

Invictus

Další název:
The Human Factor; Invictus: Neporazený (SK); Invictus - Unbezwungen
Rok:
2009
Délka:
134 minut
„Jeden tým, jedna země.“
Popis / Obsah / Info k filmu Invictus: Neporažený
Po 27 letech ve vězení je Nelson Mandela propuštěn a následně v roce 1990 zvolen prezidentem Jižní Afriky. Mandela ví, že jeho národ zůstává po apartheidu stále ještě rasově i ekonomicky rozdělen. Odmítl pomstu a odpustil všem, kteří ho utiskovali. Doufá, že se mu přes sport podaří urovnat spory mezi bílými a černými, a překoná tak desetiletí násilí a nedůvěry. Vedení reprezentace, nyní celé černošské, se usnese na zrušení názvu a tradičních barev. Mandela osobně apeluje na členy výboru, aby své rozhodnutí přehodnotili. Moc dobře si uvědomuje, že v roce 1995 se má v Jižní Africe konat mistrovství světa v rugby, a on chce, aby se jeho země zviditelnila. Pozve k sobě kapitána reprezentace Francoise Pienaara a promluví s ním o motivaci hráčů a své vizi o národní jednotě. Předá mu báseň "Invictus", která ho inspirovala během jeho pobytu ve vězení. Oba začnou prosazovat heslo "Jeden tým, jedna země".

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Invictus: Neporažený
Za svůj hrdinský boj proti apartheidu strávil 27 let ve vězení. Co udělal Nelson Mandela po svém zvolení do funkce prezidenta Jihoafrické republiky? Odmítl pomstu, odpustil všem, kteří ho utiskovali a začal hledat národní soudržnost na velmi nezvyklém poli rugbyového hřiště. Clint Eastwood (Nejlepší režisér roku 2009 podle National Board of Review’s) režíruje inspirující příběh o skutečné lidské velikosti: Týmu i celého národa.
V roli, která mu přinesla cenu National Board of Review’s pro nejlepšího herce a nominaci na Oscara®, Morgan Freeman jako Nelson Mandela žádá kapitána národního týmu (Matt Damon nominovaný na Oscara® jako nejlepší herec ve vedlejší roli) a jeho podceňované spoluhráče, aby dokázali nemožné a získali Světový pohár. Jeden tým, jedna země. Univerzální jazyk sportu nikdy nezněl tak výmluvně jako v Eastwoodově filmu Invictus: Neporažený.
Distributor BR


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Invictus: Neporažený
Nový film v režii čtyřnásobného držitele Oscara® Clinta Eastwooda („Million Dollar Baby,” „Nesmiřitelní”), “Invictus” vypráví pravdivý příběh o tom, jak Nelson Mandela (Morgan Freeman) spojil síly s kapitánem jihoafrického rugby týmu Francoisem Pienaarem (Matt Damon), aby pomohl sjednotit zemi. Nově zvolený prezident Mandela ví, že jeho národ zůstává po apartheidu stále ještě rasově i ekonomicky rozdělen. Věří, že může svůj lid spojit přes sport, proto se rozhodne sjednotit hráče rugby, kteří patří v celosvětovém měřítku mezi outsidery. Jihoafrický rugby tým nakonec postoupí na Světový pohár roku 1995.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Toulavá kamera (2003) [TV cykl...

09:55 - 10:25

4 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

ČT2 - Egypt

09:50 - 10:45

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011/1) [TV f...

09:10 - 10:25

49 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

09:50 - 11:00

9 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Reklama