Zari
ohodnotit

Inspektor Regan

The Sweeney

Další název:
The Crime; Štvanec (SK); Krieg in London - The Crime
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
112 minut
„Jestli chceš chytit zločince, jednej jako zločinec.“
Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor Regan
Jack Regan je staromódny londýnsky policajt, ktorého drsné metódy prinášajú dobré výsledky. A to nedáva spať dôstojníkovi z oddelenia vnútorných záležitostí Ivanovi Lewisovi. Zúril by však oveľa viac, keby vedel, že Regan mal aférku s jeho mladou ženou Nancy. Keď Regan neuposlúchne rozkaz, v centre Londýna sa rozpúta prestrelka medzi bankovými lupičmi a políciou, pričom zahynie aj jeho kolegyňa Nancy Lewisová. Regana suspendujú, vyhodia z polície a napokon zatknú. Napokon mu pomôže jeho protežant, mladý a nepodplatiteľný kolega George Carter a za nitky potiahne aj jeho nadriadený, Frank Haskins. Regana prepustia, aby ďalej mohol bojovať so zločincami z Gravesend Marina a udržal dobrú povesť svojej lietajúcej londýnskej policajnej jednotky, nazývanej The Sweeney.

Zdroj: JOJ


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor Regan
Banda lupičů provádí akci. Jenže policie o nich ví, a tak sem vtrhne jak velká voda. Je to inspektor Jack Regan se svými lidmi. Totiž jedním mužem a dvěma ženami. Tento tým si říká Sweney. Je jasné, že si při akci nelze počínat v rukavičkách, což se „nahoře“ moc nelíbí. Při akci je raněn Miler, ale není to nic vážného. Zbytek Sweney týmu pak s těmi čtyřmi slaví úspěch a Regan si to jde přímo na oslavě užít s členkou týmu Nancy Lewisovou na WC. Ta je sice vdaná, ale nějak na to zapomíná. Mimochodem její manžel Lewis pracuje taktéž u policie v oddělení vnitřních záležitostí. Jack dostane tip na banku, která má být vyloupena. Chystá se zakročit, když se na jeho oddělení objevuje právě Lewis. Pak je vyloupeno klenotnictví a jeden z lupičů naprosto zbytečně zastřelí přítomnou ženu. Jack se svým mladým a oblíbeným kolegou Georgem Carterem se snaží zjistit proč. Podezření padá na Francise Allena. Jistou metodou přijdou na to, kde se skrývá a vlítnou tam. Jenže nemají důkaz a na jeho obstarání mají jen 24 hodin. Po čase je jasné, že nešlo o loupež v klenotnictví, ale o osobu. Ta žena byla zabita úmyslně, loupež to měla jen maskovat. Jack s kolegou naleznou fotku, na které je ona žena s mužem. Ten ji také navštěvoval. Jack propouští Allena, a soustředí se právě na muže z fotografie. Svůj vztek si vybije na Lewisovi, kterého řádně přiškrtí. A v tom je přepadena ona banka. Regan se svými lidmi zasahuje a rozpoutá tím peklo. Při boji v podzemní garáži přichází o život Nancy. Celá jednotka je suspendována. Jack vyhledá Cartera, ale ani ten s ním už nic nechce mít. Jack pak zjistí, že Allenovo alibi bylo falešné. Jenže je zatčen a končí v lochu. Z toho mají radost ostatní vězni, protože on jich tam většinu dostal. Je proto bit jako žito a je mu jasné, že tady půjde hodně o „kejhák“. Jenže to už venku řádí Carter a zjišťuje nová fakta. Dostává Johna z vězení a jdou do boje, aby polapili vraha, a také aby pomstili Nancy.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor Regan
Film The Sweeney je inspirován stejnojmenným seriálem z roku 1975, který v osmdesátých letech vysílala Československá televize pod názvem Inspektor Regan. A právě drsný Jack Regan (Ray Winstone) je hlavním hrdinou filmu o policejní jednotce The Sweeney. Jack spoléhá na svou intuici, nečiní mu problémy překračovat své pravomoci nebo zákony, neboť jeho jediným zájmem je zadržení zločince. Po zadržení samozřejmě neváhá použít nepřiměřené množství starého dobrého násilí v nepřítomnosti právního zástupce podezřelého, protože věří, že polehčující okolnost ve formě přiznání se nejlépe získává tímto způsobem. Jenže ani Jack není neomylný, takže přichází chvíle, kdy musí snést potupné odevzdávání zbraně a odznaku, výsměch zločinců i šťourání inspekce ve svém životě. Jenže to je ten správný okamžik pro Jackovu buldočí povahu.


Autor: Petantino

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama