Zari
ohodnotit

Inspektor a noc

Inspektorat i noštta

Další název:
Инспекторът и нощта; The Inspector and the Night
Žánr:
Země:
Rok:
1963
Délka:
89 minut
Premiéra v ČR:
26.2.1965
Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor a noc
Slizký a nepříjemný člověk byl ten Marinov, než jej našli zabitého. K tomu jej nikdo dobře neznal, žil s temnou minulostí a jednal nemorálním způsobem. Kdo jej neměl tak rád, že jej zavraždil? Je to Baev, kterého viděli sousedi odcházet z domu oběti, nebo Dimov, který s ním měl spory?

Mohla to být i jeho milenka Žana (Nevena Kokanova), která s ním neměla na růžích ustláno. Přichází inspektor (Georgi Kolojančev), který se v poslední době rozešel se ženou a většina jeho přátel o něm povídá, že žije jako poustevník.

Film se z větší části odehrává v noci, proto to má i v názvu, jde o kriminální thriller, kde se inspektor musí prokousat přes mrtvoly, podvody a oddělit lži od plev, když všichni lžou, až to tiskne.

A k tomu se mu vrací vzpomínky na svoji bývalou lásku, nemá to lehké, ale on si s tím již poradí, když si tuto práci sám vybral..


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Inspektor a noc
Film známého bulharského režiséra Rangela Valčanova se pohybuje na hranici mezi komorním laděním a obrazovou mnohotvárností, mezi dramatem a veselohrou i mezi kriminalistikou a psychologií. Při tomto stálém balancování „na hranici“ je třeba uznat, že je cílevědomě dodržována příslušná míra všech zmíněných komponentů a zachován smysl pro rytmus.
Inspektor kriminální milice nevede jen únavnou, suchopárnou vyšetřovací mašinérii, na jejímž konci stojí nutně vrah. Sleduje a mnohdy i niterně prožívá osudy nejrůznějších lidí, ocitnuvších se v okruhu vyšetřování. Také sám má své lidské touhy, starosti, tak přirozené pro živého člověka a ani ho nenapadne, aby je skrýval pod maskou nadřazenosti nebo neomylnosti. Jeho povolání je těžké a odpovědné, ale způsob, jakým ho vykonává, vzbuzuje úctu, porozumění a sympatii.

Filmový přehled 2/1965


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Na forbíně TM (2012) [TV pořad...

00:25 - 01:10

28 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Mořští vlci (1980)

00:20 - 02:15

33 minut již uběhlo
82 minut zbývá do konce

NOVA - Avengers: Infinity War (2018)

21:55 - 00:55

178 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Dech života (1987)

00:30 - 03:25

23 minut již uběhlo
152 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Philip Locke

Locke Philip

Naposled navštívené:
Philip Locke

Locke Philip