Zari
ohodnotit

Identita

Identity

Žánr:
Rok:
2003
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
19.6.2003
„Identita je tajemství. Identita je záhada. Identita je vrah.“
Popis / Obsah / Info k filmu Identita
Čo ak bola každá voľba, ktorú v živote urobíme, vopred rozhodnutá? Čo ak neexistujú žiadne náhody a naše osudy boli už dávno predurčené? Uprostred ukrutnej búrky sa schádza desať ľudí, z ktorých si každý stráži svoje tajomstvo. Vodič limuzíny (John Cusack), televízna hviezda 80. rokov (Rebecca DeMornayová), policajt (Ray Liotta), ktorý preváža zabijaka (Jake Busey), prostitútka (Amanda Peetová), mladomanželia (Clea DuVallová a William Lee Scott) a rodina v kríze (John C. McGinley, Leila Kenzleová, Bret Loehr) nachádzajú útočisko v opustenom hoteli, ktorý prevádzkuje nervózny nočný správca (John Hawkes). Keď však začnú návštevníci jeden po druhom umierať, úľavu z nájdenia prístrešia rýchlo vystrieda strach. Všetci si vzápätí uvedomia, že ak chcú prežiť, musia odhaliť tajomstvo, ktoré ich spojilo.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Identita
Vrah Malcolm Rivers byl odsouzen k trestu smrti za sérii vražd. Jen několik hodin před vykonáním popravy žádá soud o slyšení jeho psychiatr. Domnívá se totiž, že dokáže soudu vysvětlit, proč se tak Malcolm choval a že za své jednání nenese odpovědnost. Je psychicky nemocný, trpí schizofrenií, která se u něj pravděpodobně spustila kvůli nešťastnému dětství. Matka prostitutka ho nechala opuštěného v motelu. Než Malcolma přivezou k soudci, v jiném odlehlém motelu, jehož recepční je Larry Washington, se náhodou setká několik lidí, kteří nemohou kvůli počasí pokračovat v cestě. Je to herečka Caroline Suzannová a její řidič, bývalý policista Ed Dakota, policista Rhodes, který převáží několikanásobného vraha Roberta Maina, prostitutka Paris Nevadová, novomanželé Lou a Ginny Isianovi, rodinu Yorků – George, Alice a devítiletý Timmy. Alice je těžce zraněná, protože ji nechtěně srazil autem Ed, když stála na silnici v dešti a čekala, až její manžel vymění píchlou pneumatiku. Tu si shodou okolností propíchl o podpatek ztracené boty Paris Nevadové. Navzájem se neznají a nikdy se neviděli. V motelu nefunguje telefon ani policejní vysílačka. Krátce poté, co se všichni ubytují, tu dojde k vraždě Caroline a později i Lou Isiany.

Jako podezřelý se nabízí trestanec Robert Maine, kterému se podařilo uprchnout. Všichni jsou zděšení a vystrašení. Ed a Rhodes se vydají hledat Maina. Když ho najdou, zbijí ho, spoutají a nechají ho hlídat Larrym. Když se vrátí, naleznou Maina zavražděného a v mrazáku mrtvolu neznámého muže. Larry tvrdí, že to neudělal, šel si jen pro nějaké věci a mezitím se to stalo. Nikdo mu nevěří, a tak se pokusí uprchnout, ale nešťastnou náhodou zabije autem George Yorka, který mu nečekaně vstoupí do cesty. Larry je chycen a spoután. Snaží se vysvětlit, jak se dostala mrtvola muže do mrazáku, a historka je tak nepravděpodobná, že mu Ed i Paris uvěří. Rhodes ale trvá na svém. Mezitím umírá pravděpodobně na následky zranění z nehody Alice Yorková. Ed chce, aby zbylé dvě ženy a chlapec odjeli. Paris chce zůstat, ale Ginna s Timmym odcházejí k autu, které vzápětí vzplane. Když se podaří oheň uhasit, v autě nejsou žádná těla. Navíc zmizely všechny mrtvoly, jako by v motelu nikdy žádné nebyly...

Zdroj: FTV Prima


Popis / Obsah / Info k filmu Identita
Snímek Identita se odehrává za silného deště, který zahnal pod střechu zpustlého motelu deset náhodných návštěvníků a zároveň je oddělil od okolního světa. Radost z přechodného obydlí velice záhy vystřídá hrůza a děs, když hosté jsou jeden po druhém násilným způsobem likvidováni. Napětí během filmu vzrůstá úměrně ke zvyšujícímu se běsnění živlů i tajemného vraha a režisér James Mangold s gustem používá tradiční metody vyvolávání napětí a šoku v ponurém prostředí, ve tmě, v bouři. Nijak neskrývá svůj obdiv k Hitchcockovým filmům jako je legendární Psycho (FP 6/70) či Okno do dvora (FP 1/90). - Půlnoční výslech odsouzeného těsně před popravou má pomoci objasnit sérii brutálních vražd, jež se v motelu odehrály, a případně vykonání rozsudku odložit. Vrahem je však člověk s několikanásobně rozštěpenou osobností. Jedna z jeho identit vraždila a tu je třeba zničit… - Příběh je hodně vyspekulovaný a složitý, takže orientace v něm je nesnadná.
-kat-, Filmový přehled 2003/6,

Autor/Zdroj: -kat-/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Ach, ti milí hosté (1985) [TV ...

14:00 - 14:20

18 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok na planetě Zemi

13:40 - 14:40

38 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Barbara Bel Geddes

Geddes Barbara Bel

Peter Lorenzelli

Lorenzelli Peter

Naposled navštívené:
Barbara Bel Geddes

Geddes Barbara Bel

Peter Lorenzelli

Lorenzelli Peter