Zari
ohodnotit

Hunger Games: Vražedná pomsta

Hunger Games: Catching Fire

Další název:
Hry o život: Skúška ohňom (SK); Catching Fire; The Hunger Games 2; The Hunger Games II; Die Tribute von Panem - Catching Fire
Rok:
2013
Délka:
146 minut
Premiéra v ČR:
21.11.2013
„Nezapomeň, kdo je nepřítel.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games: Vražedná pomsta



Na 74. Hladových hrách zachránila Katniss svým troufalým plánem život přítele Peety. Nevědomky se tak stala pro utlačované obyvatele země Panem symbolem vzdoru proti zvůli vládnoucího Kapitolu. Večer před odjezdem na plánované turné po všech krajích se u Katniss objeví sám prezident Snow, který jí dá ultimátum - buď dokáže svým vystupováním utišit vzbouřenecké nálady v krajích, nebo ji i její rodinu a v podstatě celý kraj čeká krutá pomsta. Blíží se další losování na 75. Hladové hry. Všichni jsou šokováni, když je pro tuto výroční akci stanoveno, že splátci budou vybíráni z žijících vítězů předchozích her. Pro Dvanáctý kraj to znamená, že jako jediná ženská vítězka pojede Katniss a muž se bude losovat mezi Peetou a Haymitchem. Vylosují sice Haymitche, ale Peeta se přihlásí jako dobrovolník, aby mohl Katniss chránit.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games: Vražedná pomsta



V druhej časti filmovej série sa dvaja vyvolení, Katniss Everdeenová a jej priateľ Peeta Mellark, po šokujúcom víťazstve v 74. ročníku hier o život vracajú domov. Ako víťazi však musia svoje rodiny čoskoro opustiť a vydať sa na oslavné turné po všetkých krajoch Panemu. Ich úlohou je zabávať ľudí, no napriek očakávaniam vládnuceho Kapitolu sa situácia vyvinie opačne a dojemný životný príbeh Katniss inšpiruje obyvateľov krajiny k vzbure proti totalitnému systému. Obaja pochopia, že ich víťazstvo rozžalo medzi ľudom plameň vzbury a neodvratne sa schyľuje k revolúcii. Kapitol si ale stále drží moc pevne vo svojich rukách a prezident Snow nie je človek, s ktorým je dobré sa zahrávať. Už vydal rozkaz, aby vo vhodnej chvíli oslávenkyňu Katniss Everdeenovú navždy umlčali. Silu a moc Kapitolu majú symbolizovať prípravy na ďalšie 75. hry, ktoré skrývajú prekvapenie a rozhodnú o budúcnosti celého Panemu. Zúčastnia sa na nich všetci doterajší víťazi hier. Katniss a Peeta sa musia vrátiť späť do arény...

Zdroj: JOJ


Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games: Vražedná pomsta



Až nečekaný úspěch první části trilogie podle bestsellerů Suzanne Collinsové Hunger Games (FP 5/2012) vedl producenty při realizaci druhého dílu Hunger Games: Vražedná pomsta k navýšení rozpočtu, částečné obměně štábu v čele s novým režisérem Francisem Lawrencem (nar. 1971) a také ke snaze o zvýšení atraktivity fantastických scén. Příběh odvážné hrdinky Katniss a mladíka Peety, kteří zvítězili ve vražedných Hladových hrách v postkatastrofickém státu Panemu a které nyní čekají další dobrodružství včetně bojů s novými soupeři a nebezpečnými monstry a živly, se přidržuje zavedených schemat teenagerských akčních fantasy filmů, jimž ovšem tvůrci opět dokázali dát spád, napětí a značnou dávku fantazie.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/Z


Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games: Vražedná pomsta



Katniss Everdeen a Peeta Mellark se po šokujícím vítězství v 74. ročníku Hunger Games vrací domů. Jako vítězové musí ale brzy domov a své rodiny znovu opustit a vydat se na okružní jízdu po všech krajích Panemu. Jejich úkolem je bavit lidi, oproti očekávání Kapitolu ale Katniss a její příběh inspiruje ke vzpouře. Během turné po krajích Panemu Katniss vycítí, že se neodvratně schyluje k revoluci. Hlavní město ale stále drží moc pevně ve svých rukou a prezident Snow není člověk, se kterým je dobré si zahrávat. Ve vhodný čas, ve vhodný moment, Katniss Everdeen musí být zlikvidována.
Sílu Kapitolu mají symbolizovat přípravy na 75. Hry, které skrývají překvapení a rozhodnou o budoucnosti celého Panemu. Katniss a Peeta musí zpět do arény.

zdroj: Bontonfilm


Popis / Obsah / Info k filmu Hunger Games: Vražedná pomsta



Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015)

 Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část (2015)
Hunger Games: Síla Vzdoru 2. část n
The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
Žánr: válečný / drama / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014)

 Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část (2014)
Hunger Games: Síla Vzdoru 1. část n
The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Francis Lawrence

(pokračování)

Hunger Games (2012)

 Hunger Games (2012)
Hunger Games n
The Hunger Games
Žánr: sci-fi / akční / dobrodružný / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Gary Ross

(pokračování)

Reklama