Zari
ohodnotit

Hříšný tanec 2

Dirty Dancing: Havana Nights

Další název:
Dirty Dancing 2 - Heiße Nächte auf Kuba; Havana Nights: Dirty Dancing 2
Rok:
2004
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
29.7.2004
„Vášeň a salsa v žáru havanských nocí!“
Popis / Obsah / Info k filmu Hříšný tanec 2
Rok: 2004 délka: 86
Kultovní snímek Hříšný tanec z roku 1987 s Jennifer Greyovou a Patrickem Swayzem v hlavních rolích se ve své době stal fenoménem a vyvolal strhující vlnu zájmu o různé podoby hudebních a tanečních retrostylů. Hříšný tanec 2 nenavazuje přímo na jeho děj či postavy, inpiruje se však obdobnými tématy dívčího sebepoznávání, hledání lásky a dosažení enzávislosti. Příběh je tentokrát zasazen do prostředí Havany roku 1958, těsně před vpádem Castrových revolucionářů, což jej obohacuje o atraktivní atmosféru a latinskoamerický temperament. "Nechtěl jsem kopírovat originál, protože si ho velmi vážím a ctím i jeho fanoušky," říká režisér Guy Ferland. "Svůj film vidím jako další kapitolu, která pokračuje v odkazu Hříšného tance."


Autor: panter

Popis / Obsah / Info k filmu Hříšný tanec 2
Američanka Katey Millerová přijíždí se svými rodiči na Kubu těsně před vypuknutím revoluce. Rodiče od ní očekávají, že si tu najde partu na úrovni a stane se tak jako oni součástí místní smetánky. Katey se sblíží s mladým číšníkem Javierem Suarezem, který je vynikajícím tanečníkem. Tajně se setkávají v nočním havanském klubu a společně se začnou připravovat na prestižní národní soutěž v tanci. Také jsou si navzájem stále bližší. Ale blížící se revoluce zkomplikuje jejich plány…

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Hříšný tanec 2
Středoškolačka Katey Millerová přijíždí v listopadu roku 1958 s rodiči a mladší sestrou Susie do Havany. Ubytují se v luxusním hotelu Oceana, dívku však od počátku provází smůla. Mladé Američanky si ji u bazénu dobírají, když neúmyslně vyrazí číšníku Javierovi z rukou tác. Lepší to není ani ve škole. Cestou domů ji zaujmou tančící Kubánci. Po rodičích, bývalých tanečnících, zdědila lásku k tanci a taneční figury, které tu vidí, ji fascinují. Mezi tanečníky zahlédne Javiera. V sobotu se Katey vydá do místního klubu se spolužákem Jamesem a přesvědčí ho, aby ji doprovodil do tančírny La Rosa Negra. Opět se tu setkává s Javierem. Zatímco s ním tančí, jeho bratr Carlo varuje Jamese před blížící se revolucí. Pozdě večer se na ni James v autě vrhne, Katey se však podaří utéct. Ochranu najde u Javiera, jenž ji doprovodí domů. Zahlédne je však Susie a mladík kvůli tomu přijde o práci. Katey se za ním vydá a pokouší se ho přesvědčit, aby se s ní zúčastnil velké vánoční taneční soutěže. Kdyby vyhráli, mohl by mladík odjet i s rodinou do USA. Javier po krátkém váhání souhlasí. Katey přinutí Jamese, aby je kryl, a začnou tvrdě trénovat. Všechno sice nejde hladce, ale s pomocí hotelového tanečního instruktora Katey krizi překoná. Na Štědrý den se koná první kolo soutěže. Katey s Javierem postoupí do finále, které se má konat na Silvestra. To je nečekaně přerušeno revolucí, která svrhne nenáviděný Baptistův režim.

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Hříšný tanec 2
Snímek Guye Ferlanda s nepřesným českým názvem Hříšný tanec 2 není pokračováním kdysi velmi uspěšného dílka specialisty Emila Ardolina Hříšný tanec (1987, FP 8/89). Vystupují tu podobné postavy, zůstal podobný příběh, ale změnilo se místo i doba děje. Přitom východiskem byly skutečné zážitky choreografky a producentky JoAnn (Fregalette) Jansenové. – V listopadu 1958 přijíždí do Havany s rodiči a sestrou středoškolačka Katey. Brzy podlehne kouzlu kubánských rytmů a seznámí se s číšníkem a tanečníkem Javierem. Zúčastní se s ním velké soutěže, jež je však předčasně ukončena pádem Batistova režimu. Do romantického příběhu prvního milostného vzplanutí, v němž dominuje hudba a tanec, zasahuje politika jen zvnějšku a také realita je po hollywoodsku přibarvena (např. v hudební stylizaci se současnými prvky). – V hlavních rolích sympaticky působí Mexičan Diego Luna (mj. Mexická jízda, Než se setmí, Frida) a zatím málo známá Angličanka Romola Garaiová; upomínkou na původní film je hostování Patricka Swayzeho. – Exteriéry se natáčely v Portoriku.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2004/7


Popis / Obsah / Info k filmu Hříšný tanec 2
17 let po uvedení slavného romantického filmu Hříšný tanec přichází do kin volné pokračování. Osmnáctiletá americká dívka přijíždí spolu se svými rodiči na Kubu, v roce 1958. Zamiluje se do místního chlapce, který je skvělým tanečníkem a zároveň objeví i dívčiny nevšední taneční schopnosti. Mladý pár se připravuje na prestižní národní taneční soutěž, ale přichází Castrova revoluce, která může jejich plány změnit… S prvním dílem je film spojen také postavou Johnyho Castlea v podání nezapomenutelného Patricka Swayzeho.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Hříšný tanec (2017) [TV film]

 Hříšný tanec (2017) [TV film]
Hříšný tanec n
Dirty Dancing
Žánr: romantický / hudební / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Wayne Blair

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Dobrodružství claphamské kucha...

16:30 - 17:20

4 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

ČT2 - Irsko, toulky po keltské zemi

16:05 - 17:00

29 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Volby 2024

13:45 - 18:00

169 minut již uběhlo
86 minut zbývá do konce

Prima - Zítra to roztočíme, drahoušku....

14:55 - 17:05

99 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama