Zari
ohodnotit

Hra, kterou nikdo nepískal [TV film]

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
76 minut
„Starostlivá matka, jež přemírou lásky zahrnuje svého jediného syna.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hra, kterou nikdo nepískal
POZOR, SPOILER

Matka Anděla Koníčková chystá oslavu. Je zde její syn Ruda a přicházejí první hosté. Ta hlavní ovšem přichází poslední - Rudova manželka Kristýna. Jsou manželé tři dny a nikdo o tom neví. Pro maminku je to šok, ostatní to berou prostě jako fakt.

Kristýna se zdá být zábavnou společnicí, vypráví vtipy a vůbec je veselá. Společnost se baví, jen maminka sedí v kuchyni a Kristýna jde za ní. Chová se velmi slušně a vypadá to, že si chce s tchyní rozumět. Jenže plácne, že dělá barmanku, a to nebyl dobrý nápad. Když pak přijde další návštěva, je z Kristy poněkud zaražená. A pak jí říká Třešničko. Tím hostem je pan Cában.

Večer Ruda doprovodí mírně přiopilou manželku do postele, pak v kuchyni poslouchá maminčiny řeči. Druhý den ráno si je vyslechne i Kristýna, ačkoli se tchyně tváří jako že bude dobře. Drama začíná, když Kristýně podstrčí jeden číšník fotky, na které je ona a ženatý Cában. A ten číšník za ty fotky chce pět tisíc. Pak Kristy Cában navštíví doma. Rád by si zopakoval to, co spolu dělali kdysi. Jenže Třešnička nechce. Kristýna pak navštíví číšníka, který ji vydírá a ocituje mu paragrafy o tomto trestném činu. Jenže pak přijde na to, že jí tchyně zabavila dopis. A ona to v klidu přizná a také jí ukáže, co v něm bylo. Byly to ty fotky. Jednu jí maminka ukáže a dá. Ale nikomu nic nepoví.

Mezi Kristýnou a Rudovou maminkou dochází k dalším rozepřím. Maminka prostě do spousty věcí mluví, protože má v ruce trumf v podobě oněch fotografií. Konflikt se přenáší mezi mladé manžele.
Krista poví o fotkách i Cábanovi. Ten jí vypráví příběh z války, který se rodiny Koníčků hodně týká. Mimo Rudy, protože o ničem neví.

Kristýna se s Cábanem zdrží a přichází domů ve veselé náladě. Druhý den přichází Cában sám, aby získal zbytek fotografií, které má Rudova matka...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hra, kterou nikdo nepískal
Mladý ing. Ruda Koníček (M. Nohýnek) si přivádí domů novomanželku Kristinu (J. Pokorná), někdejší servírku, která má za sebou jistou minulost. Tu před manželem tají. V Praze se dostane do vily, tchyně (J. Štěpničková) je vdova po „nóbl“ člověku. Udržuje styky s lepšími lidmi a nelibě nese vpád obyčejné dívky do její domácnosti. Jakkoli se Kristina snaží matku získat, ta se obrací proti ní a poštve i syna…

Zdroj: Česká televize


Popis / Obsah / Info k filmu Hra, kterou nikdo nepískal
Příběh matky, která přemírou lásky zahrnuje jediného syna a nechápe, že mu tím podstatně zasahuje do života. Zažije otřes, když syn s životní družkou matku opouští, než by se podřídil jejímu nesmyslnému diktátu.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Vít Weingärtner

Weingärtner Vít

Naposled navštívené:
Vít Weingärtner

Weingärtner Vít