Zari
ohodnotit

Holky na tahu

Bachelorette

Další název:
Baby na ťahu (SK); Die Hochzeit unserer dicksten Freundin
Žánr:
Rok:
2012
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
18.10.2012
„Příběh tří družižek na svatbě ženy, které se na střední krutě posmívaly.“
Popis / Obsah / Info k filmu Holky na tahu
V předvečer svatby se tři čilé družičky, staré kamarádky, vydají hledat trochu zábavy a najdou mnovem víc, než čekaly. Roztomilá Becky si bere svého krasavce Dalea, a tak se sejde s kamarádkami ze střední v New Yorku na rozlučce se svobodou. Regan je mimořádně úspěšná svědkyně, jež si tajně zoufá, že není první, kdo se vdává. Gena je chytrá a sarkastická, ale uvnitř beznadějná romantička a Katie je hloupoučká kráska, která miluje krásy života.

Jenže když Becky trvá na tom, že její zapíjení svobody pojmou skromně, udělají si následně kamarádky oslavu po svém. Ta se rychle rozjede a vymkne kontrole… Zvrácená trojice se potlouká po Manhatannu s roztrženými svatebními šaty, vtrhne do čistírny, díky svým půvabům se dostanou i do krejčovského salonu mimo otevírací dobu a nakonec se vetřou i na Daleovu rozlučku se svobodou. Tam se Reagan seznámí se svým vyvoleným, požitkářem Trevorem, Katie se snaží sbalit bývalý spolužák Joe a Gena zjistí, že ji stále přitahuje Clyde, její stará láska. Podaří se trojici družiček tuhle noc vůbec přežít? Dokážou spravit poškozené šaty, být oporou Becky a především, dostavit se včas na obřad?

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 18.08.2013


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Holky na tahu
Tři nejlepší kamarádky Regan, Gena a Katie jsou naprosto pobouřené když zjistí, že jejich kamarádka Becky, která je sice milá ale trpí nadváhou a vždycky byla terčem posměchu, se bude vdávat jako první z party. Gena a Katie jsou pořád single a Regan se snaží přinutit svého kluka, s kterým chodí už čtyři roky, aby ji konečně požádal o ruku. Becky své kamarádky požádá, aby jí šli za družičky, ty se však svého úkolu zhostí po svém a rozlučka se svobodou se jim poněkud vymkne z rukou… Americká komedie s Kirsten Dunst a Islou Fisher v hlavní roli.
EEAP Film Distribution CZ-SK


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Holky na tahu
Komedii Holky na tahu natočila jako svůj režijní debut bez jakýchkoliv zkušeností Lesley Headlandová podle vlastní hry, jež je součástí jejího divadelního projektu Sedm smrtelných hříchů; zmíněný titul představuje nestřídmost. – Tři kamarádky ze střední školy, kterou absolvovaly v roce 1999, se sejdou na svatbě čtvrté z jejich party Mršek, korpulentní Becky. Závidí jí, že je první z nich, která se vdává. Vše organizuje energická a sebestředná Regan. Poživačná Katie a svérázná Gena se ještě před rozlučkovým večírkem „sjedou“ kokainem. Podaří se jim i s Regan roztrhnout nevěstiny svatební šaty a ve snaze zažehnat katastrofu prožijí příšernou noc, do níž výrazně promluví i družbové, cynický světák Trevor, usilující o Regan, nesmělý někdejší spolužák Joe, zamilovaný do Katie, a Clyde, s nímž se Gena sice rozešla, ale přesto o něj dál stojí. Divoká jízda se zčásti odehraje i ve striptýzovém klubu. Po četných pramálo humorných, zato vulgárních a trapných epizodách děj jako obvykle vyústí do smířlivého konce. – Snímek pracuje s otřelými motivy kámošských komedií, spjatých se svatebními přípravami a oslavami, a dokazuje, že i ženy se dokážou pořádně rozparádit a že si ve sprosťárnách nijak nezadají s muži. Navazuje tak na několik podobných snímků, nejvíce snad na Ženy sobě (FP 9/2011). Přitom doplácí na to, že ani jedna z protagonistek (výjimkou je možná nevěsta) nemůže vzbudit divácké sympatie. - Zajímavostí je, že snímek sice měl premiéru na prestižním festivalu Sundance (kam ovšem vůbec nepatřil), ale pak byl v Severní Americe uveden nejdříve na VOD (a to s úspěchem) a o měsíc později jen ve velmi omezené distribuci (cca 50 kin) a bez úspěchu.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2012/12


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Holky na tahu (2017)

 Holky na tahu (2017)
Holky na tahu n
Rough Night
Žánr: komedie / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Lucia Aniello

(jiná verze filmu)

Šprti na tahu (2016)

 Šprti na tahu (2016)
Šprti na tahu n
Good Kids
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Chris McCoy

(jiná verze filmu)

TV Program

ČT1 - Polopatě (2013) [TV cyklus]

06:25 - 07:15

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Zatajené dopisy

06:00 - 06:50

45 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:05 - 06:55

40 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:45 - 07:00

0 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Reklama