Zari
ohodnotit

Holka na hlídání

The Nanny Diaries

Další název:
Dievča na stráženie (SK)
Rok:
2007
Délka:
106 minut
Premiéra v ČR:
6.12.2007
„Komedie o absurditách výchovy dětí ve světě newyorské smetánky.“
Popis / Obsah / Info k filmu Holka na hlídání
Annie, čerstvá absolventka vysoké školy bez iluzí o budoucí kariéře, vezme práci chůvy v bohaté rodině v New Yorku. Její znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění, protože Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků této bohaté rodiny z lepších kruhů, které se podezřele podobají rituálům domorodců z Afriky nebo Amazonie. Annie, která bydlí v malém pokojíku přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů, získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nabubřelí pan a paní X a jejich rozmazlený spratek. Výjimkou je - možná - pohledný mladík, kterého Annie potkává ve výtahu...

Zdroj: IKO Cable, s.r.o. (Film+)


Popis / Obsah / Info k filmu Holka na hlídání
Scarlett Johanssonová hraje Annie, čerstvou absolventku bez představy o budoucí kariéře, která vezme práci chůvy v bohaté rodině z New Yorku. Její školní znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění a Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků rodiny z lepších kruhů, které si v ničem nezadají s rituály domorodců z Afriky nebo Amazonie. Annie dostává pokojík přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů a získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nafoukaní pan a paní X (Paul Giamatti a Laura Linney) a jejich rozmazlený spratek. Výjimkou bude možná pohledný mladík (Chris Evans), kterého Annie potkává ve výtahu.

Svěží komedii, která s nadhledem glosuje fenomén moderních chův pro rodiny z vyšší společnosti a z toho plynoucí rodinné konflikty, natočilo režisérské duo Shari Springer Berman a Robert Pulcini, kteří na sebe upozornili výtečným snímkem Můj svět (2003) o životě a díle komiksového autora Harveyho Pekara, za který byli nominováni na Oscara a získali desítky cen.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Holka na hlídání
Romantickou komedii Holka na hlídání natočili režiséři (a autoři scénáře) Shari Springer Bermanová a Robert Pulcini (oba nar. 1964) podle knihy Emmy McLaughlinové a Nicoly Krausové, které v ní zužitkovaly vlastní zážitky z hlídání dětí na Manhattanu. – Inteligentní Annie Braddocková právě vystudovala obchod a antropologii, jenže v životě ještě trochu tápe. Příliš se jí nechce vrhnout se do světa byznysu. Náhodou se dostane k práci dívky na hlídání a stane se z ní opatrovnice synka v bohaté rodině z luxusní newyorské čtvrti Upper East Side. Malý Grayer si ji brzy oblíbí a (N)Annie (v angličtině „nannie“ znamená chůva) záhy pochopí, že chlapec není se svými snobskými rodiči (frustrovanou matkou a workoholickým otcem) vůbec šťastný. Dobrovolně poznává těžký úděl chův, podřízeně čelí nepřátelskému světu kolem sebe a po svém se vypořádává s náročnými úkoly. Chce, aby si chladní a odtažití rodiče našli cestu ke svému dítěti. Sama se zatím zaplétá s mladým, krásným a bohatým sousedem, což spěje k jejímu vyhazovu. S Grayerem se loučí těžko, ale jeho rodičům dá co proto… - Film humorně pohlíží na smutné osudy dětí sobeckých pracháčů a líčí nelehkou práci chův. Hrdinka v podání tvárné Scarlett Johanssonové vstupuje do děje i svými úvahami z "terénního deníku", vycházejícími z jejích "antropologických" poznatků. Tvůrci se snažili příběh ozvláštnit (např. snové sekvence, "živé obrazy" z přírodopisného muzea), zároveň se však nevyhnuli žánrovým klišé, jež film řadí mezi průměrné snímky.
-dh-, Filmový přehled 2008/1


Popis / Obsah / Info k filmu Holka na hlídání
Scarlett Johansson hraje Annie, čerstvou absolventku bez představy o budoucí kariéře, která vezme práci chůvy v bohaté rodině z New Yorku. Její školní znalosti z oboru antropologie překvapivě brzy najdou praktické uplatnění a Annie se pouští do studia nepochopitelných zvyků rodiny z lepších kruhů, které si v ničem nezadají s rituály domorodců z Afriky nebo Amazonie. Annie dostává pokojík přímo v obrovském bytě svých zaměstnavatelů a získává unikátní příležitost k pozorování. Předměty jejího zkoumání jsou nafoukaní pan a paní X (Paul Giamatti a Laura Linney) a jejich rozmazlený spratek. Výjimkou bude možná pohledný mladík (Chris Evans), kterého Annie potkává ve výtahu.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kluci v akci (2005) [TV pořad]

10:10 - 10:35

9 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:20

49 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

49 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:20 - 10:30

59 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Petr Čapek

Čapek Petr

Håkan Karlsson

Karlsson Håkan

Naposled navštívené:
Petr Čapek

Čapek Petr

Håkan Karlsson

Karlsson Håkan