Zari
ohodnotit

Hodinový manžel

Další název:
Husband to Rent
Žánr:
Rok:
2014
Délka:
102 minut
Premiéra v ČR:
25.12.2014
„Zpočátku skvělý nápad čtveřice kamarádů se změní na peklo.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hodinový manžel
Čtyři kamarádi, Honza, Jakub, Milan a Kryštof, společně provozují plavecký bazén a jsou vášnivými hráči vodního póla v Nymburku. Poslední zápas prohráli a navíc byl jejich bazén z hygienických důvodů uzavřen, a tak jsou najednou všichni čtyři bez příjmů. Honza jakožto jednatel mohl z výdělku vyplácet jen výplaty a se zavřením bazénu mu hrozí exekuce nejen na bazén, ale i na dům. Honza chce říci manželce Petře o možné exekuci, ale je tak nervózní, že se s ní pohádá ještě dřív, než cokoli řekne, a odejde z domu.

Do Nymburku jezdí z Prahy firma Hodinový manžel, kterou si volají většinou ženy, které jsou bez manžela a potřebují pomoc s drobnými opravami. Milan se stane jednatelem této firmy v Nymburku, a brzy mají všichni čtyři práce dost. Pokaždé však nejde jen o řemeslné práce...

Honza má pravidelnou zakázku u Kristýny, která potřebuje jen sex, ačkoli on si myslí, že mají klasický milostný vztah. Jakub často místo opravování hlídá zákaznici Martě děti a všichni pravidelně navštěvují starou paní Junkovou, která je celoživotní fanynka Dukly, a tak jí dělají společnost při utkáních.

Honza přijede za Kristýnou do hotelu na Slovensko, kde ho Kristýna vyvede z omylu o povaze jejich vztahu. Honza se opíjí v baru a netuší, že jeho manželka Petra je ve stejném hotelu, stejně jako jeho kamarádi, kteří ho na Slovensko sledovali. Honza se v opilosti a na radu barmana rozhodne skočit z Chopku. Ještě zavolá Petře, aby se s ní rozloučil...

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hodinový manžel
POZOR SPOILER

Ve městě Nymburk jsou čtyři kamarádi, kteří mají rádi vodní pólo. Říkají si „Lachtani“. Také mají bazén. Vlastně ne. Nemají, protože je z příkazu hygienika vypuštěn. Takže, vlastně, bazén mají, ale bez vody. A bez té se vodní pólo provozuje jen velmi těžce. Tím tedy „Lachtani“ dolachtanili. A penízky nejsou. Honza byl jednatel, a za ztráty ručil vlastním majetkem. Když se to dozví, vůbec nemá radost. A jak to říci manželce Petře? Nu, nedopadne to dobře, ještě z jiného důvodu se rafnou, a Honza jde spát do bazénu. A banka vyhrožuje, peníze jsou potřebí. Takže mládenci si zavedou firmu hodinový manžel. Nejprve navštíví, a to všichni, mladou paní Kristýnu, jejíž manžel buduje kariéru. Ta si vybere ze všech právě Honzu. Milan je zas u paní doktorky, které věší lustr, a Jakub u mladé maminky s dětmi, kde opravuje autodráhu. Kryštof je u bohaté paní Junkové. Ta vyžaduje jen čtení z novin o Dukle. Milan jde k paní doktorce na pozvání, ale ta jej chce především vyšetřit. Ale potom se spolu sblíží více. U paní Junkové se pak scházejí všichni, společně ji vyvážejí na vozíku a fandí Dukle. Honza už pospává s paní Kristýnou zcela regulérně, ovšem tajně. Ta chce, aby za ní přijel do Tater, což on učiní, aniž tuší, že je zde jeho manželka se svou dívčí klakou. Jeho kamarádi jej tajně sledují, a tak se zde ocitají naprosto všichni. Kluky si splete s opraváři lanovky zdejší údržbář, a začnou spolu všichni popíjet. Kryštof zde objevuje svou známou, Honza se s Kristýnou rafne, a zbývající dva stateční mužové popíjejí s údržbářem. Lanovka funguje, ale tím to nekončí. Naopak možná něco nového v nějakém vztahu začne.


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Hodinový manžel
Štyria priatelia - Honza (David Novotný), Jakub (David Matásek), Milan (Boleslav Polívka) a Kryštof (Lukáš Latinák) -, vášniví hráči vodného póla, ktorí spoločne prevádzkujú bazén, majú obrovský problém... Jedného dňa im ho totiž ako nevyhovujúci potrebným normám vypustí hygiena a štvorica sa tak razom ocitne doslova na dne!. Jeden z nich potom navyše začne na dne bazénu bývať, keď sa poháda s manželkou a urazený odíde z domu. Pre nedostatok príležitostí začnú chlapi podnikať ako „hodinoví manželia" a zakrátko si nájdu klientelu medzi miestnymi dámami. Každý z nich má svoju pravidelnú zákazníčku, ale tie majú okrem opráv často i veľmi špecifické priania a potreby, čo sa však pomaly prestáva páčiť ich partnerkám a manželkám! Už i tak dosť komplikovaná situácia sa ešte viac vyhrotí vďaka nečakanej ceste do Tatier, kde sa všetko poriadne zamotá...

Zdroj: Markíza


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hodinový manžel
Filmový debut divadelního režiséra a scénáristy Tomáše Svobody vypráví příběh čtyř přátel, vášnivých hráčů vodního póla, kteří společně provozují bazén. Ten jim jednoho dne jako nevyhovující vypustí hygiena a čtveřice se tak rázem ocitá doslova na dně. Jeden z nich pak na dně bazénu začne dokonce i bydlet, když se pohádá s manželkou a uražen odejde z domova. Z nedostatku příležitostí začnou chlapi podnikat jako „hodinoví manželé" a zakrátko si najdou klientelu mezi místními dámami. Každý z nich má svou pravidelnou zákaznici, ale ty mají kromě oprav často i velmi specifická přání a potřeby. To se však pomalu přestává líbit partnerkám a manželkám našich hrdinů... Takto rozehraný příběh pak graduje nečekanou cestou do Tater, kde se vše pořádně zamotá, aby nakonec vše dospělo do zdárného konce, který slibuje nejedno překvapení.
zdroj: H.C.E.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hodinový manžel
Filmový autorský debut známého divadelního režiséra a dramatika Tomáše Svobody Hodinový manžel je na první pohled typickou současnou českou komedií s tématem nejrůznějších vztahů a zároveň také u nás méně obvyklou kámošskou komedií. – Čtveřice dlouholetých přátel z vodního póla se ocitne bez práce a bez peněz. Navíc jednomu z nich, Honzovi, hrozí exekuce. Ani jejich soukromý život za moc nestojí. Honza se pohádal s manželkou, Jakub se rozvádí a nejstaršího Milana kdysi opustila žena a nechala mu na starosti svého syna Kryštofa, který je mezi kamarády nejmladší. Chlapi si z nezbytí založí firmu Hodinový manžel a kancelář si otevřou na dně svého prázdného a zavřeného bazénu v Nymburce. Mají kupodivu úspěch. Díky nové práci se Milan sblíží s uroložkou Eliškou, Jakub se utvrdí ve své homosexuální orientaci, Kryštof si užívá se zákaznicemi a Honza načas podlehne bohaté a protřelé Kristýně. Právě on se s manželkou posléze usmíří v Nízkých Tatrách, kde se téměř všichni „účastníci“ ke konci potkají. Před hrozící exekucí se na poslední chvíli objeví velké dědictví po staré paní, jíž „hodinoví manželé“ pomáhali a s níž se sblížili. Jsou tedy rázem „za vodou“, ale podle její poslední vůle musejí svou firmu provozovat ještě deset let. – Triviální scénář a triviální epizody se situační komikou (neschází ani scénka s viagrou) jsou vyvažovány účastí známých a spolehlivých herců. Zároveň je přece jen patrný autorův trochu „jiný“ přístup k filmové práci.

Zdroj: NFA -tbk-


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Manžel na hodinu (2016)

 Manžel na hodinu (2016)
Manžel na hodinu n
 
Žánr: komedie
Země: Česká republika
Režie: Tomáš Svoboda

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

1 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Záhady starého Egypta

19:00 - 19:15

1 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

6 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama