Zari
ohodnotit

Hledám Amy

Chasing Amy

Další název:
Zoufalec
Rok:
1997
Délka:
108 minut
„Hledání té pravé a jedinečné.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hledám Amy
Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 13.07.2015 CX


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hledám Amy
Holden pracuje jako kreslíř komiksů. Setká se s Alyssou, která se kreslení také věnuje. Zamiluje se do ní, ale pak zjistí velice nepříjemnou věc, a to, že je Alyssa lesbička. Ani to ho neodradí a stále se snaží být k ní milý. Alyssa jeho kouzlu nakonec podlehne. Nějakou dobu prožívají krásný milostný vztah. Holden se po čase dozví, že Alyssa nebyla výhradně lesbička, ale že si užívala vždy nezávazného sexu i s muži. S tím se Holden však nedokáže smířit. Svoje trápení probírá s kamarády a jeden z nich mu vypráví o své dívce Amy. Byla to pro něj "ta pravá", ale rozešli se a on od té doby hledá znovu a marně novou Amy.

Zdroj: TV Barrandov


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hledám Amy
Holden a Banky jsou nerozluční kamarádi, kteří udělali kariéru na šíleném komiksu, který vymysleli. Nyní se hřejí na výslunní slávy a zdá se, že jejich bezstarostný život nic nemůže změnit ani ohrozit...

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Popis / Obsah / Info k filmu Hledám Amy
Scenárista, režisér a herec Kevin Smith se dostal do povědomí českých diváků kontroverzní a provokativní „náboženskou" komedií Dogma (FP 3/2000). To už měl však za sebou autorské filmy (známé jako newjerseyská trilogie), jež byly u nás uvedeny na videu: nezávislý snímek Clerks (1994, Podvodníci z New Jersey), Mallrats (1995, Flákači) a Zoufalec (1996). Poslední část zfilmované trilogie, nezávislá milostná komedie Zoufalec, vypráví o trablech mladé dvojice s odlišnou sexuální orientací. - Kreslíř Holden se s kamarádem Bankym celkem slušně živí tvorbou komiksových přiběhů. Vše se změní, když se Holden zamiluje do úspěšné kolegyně z branže Alyssy. Dívka je totiž lesbická. Mezi oběma mladými lidmi však postupně vzniká přátelství, jež se Holdenovi posléze podaří změnit v milostný vztah. To je však trnem v oku Bankymu, který se - možná v dobré vůli - snaží štěstí svého kamaráda narušit. Nakonec se mu to podaří a dvojice se rozejde. Přemýšlivý Holden kvůli tomu však změní svůj dosavadní přístup k životu i k práci. - Lehce nahozený a jednoduchý příběh těží především z provokující otevřenosti, s níž protagonisté mluví o sexuálních vztazích ať heterosexuálních nebo homosexuál-ních. Proklamovaná erotika je tak pohříchu převážně jen verbální a rovněž komický účinek vychází více z textu než z obrazu. Snímek je vlastně sledem statických, byť dobře napsaných dialogů, v nichž se odhalují charaktery hrdinů. - I v Zoufalci se objevuje dvojice hrdinů, procházející celou Smithovou tvorbou: drogový dealer Jay a jeho kamarád Bob Nemluva (v podání autora). - Smithovy snímky Clerks a Chasing Amy budou uvedeny v titulkovaných verzích v cyklu ČT Americké nezá-vislé léto v červenci 2000 pod výstižnějšími názvy Mladí muži za pultem a Hledání Amy.

Autor/Zdroj: Bartošek Tomáš/Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Úsměvy (1997) [TV pořad]

15:25 - 16:05

27 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Bitvy 2. světové války v barvě

15:45 - 16:30

7 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:35 - 16:57

17 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:25 - 16:40

27 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama