Zari
ohodnotit

Hlavní cíl [TV film]

First Target

Další název:
Prioritný cieľ (SK)
Žánr:
Rok:
2000
Délka:
93 minut
„O atentátu na amerického prezidenta, kterému se uprostřed divočiny pokusí zabránit energická agentka se svým přítelem.“
Popis / Obsah / Info k filmu Hlavní cíl
Agentka americké tajné služby Alex McGregorová má na starost ochranu amerického prezidenta a jeho rodiny. Před časem se jí s nasazením života podařilo zachránit prezidentovu dceru, nebezpečí však má mnoho podob. Tentokrát se v ohrožení života ocitá samotný prezident Jonathan Hayes. Vlivní muži, kteří značnou sumou přispěli na jeho volební kampaň, totiž očekávali, že jim po volbách jejich pomoc oplatí. Jenže k tomu se prezident zjevně nechystá, a když jim otevřeně odmítne poskytnout protekci, rozhodnou se ho zavraždit. Připravují se dlouho a pečlivě, aby si byli jisti, že se plán podaří. Postupně se zbaví téměř všech agentů tajné služby, kteří jim stojí v cestě, a čekají na příležitost. Ideální se jim zdá návštěva Washingtonského národního parku, kdy se prezident ocitne v otevřeném prostoru daleko od bezpečnostního systému. Ostražitá Alex zachrání prezidentovi život při prvním útoku a pak se ho pokouší dostat uprostřed divočiny do bezpečí společně se svým snoubencem Grantem Colemanem, který pracuje jako průvodce při outdoorových dobrodružstvích a má v malíčku všechny překážky, které jim může příroda postavit do cesty. Ty, které jim mohou nastražit pronásledovatelé, zase dobře zná Alex, a tak má prezident naději přežít. Než se však dostanou do bezpečí, musí překonat řadu nebezpečných situací a vyrovnat se s dokonale vycvičeným protivníkem.

Zdroj: Nova


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hlavní cíl
Hlavní hrdinkou televizního thrilleru je Alex McGregorová (Daryl Hannahová), která má na starosti ochranu amerického prezidenta Jonathana Hayese (Gregory Harrison). Nedávno se jí podařilo za cenu nasazení vlastního života zachránit z nebezpečí jeho dceru, a tak má plnou prezidentovu důvěru.

Na prezidenta chystá atentát skupina vlivných mužů, kteří ho podpořili ve volební kampani a za to očekávali, že jim po volbách jejich pomoc oplatí. Když ale prezident ani na přímou výzvu k protekci nereagoval, rozhodli se ho zavraždit. Atentát je naplánoval do nejmenších detailů, aby si byli jisti, že stoprocentně vyjde. Atentátníkům se daří odstranit většinu zkušených agentů a nejvíce vhodná příležitost se jim naskytne při prezidentově návštěvě Washingtonského národního parku, kdy se octne v otevřeném prostoru a daleko od bezpečnostních opatřeních. Alex při prvním útoku svého nadřízeného zachrání a snaží se ho dostat do bezpečí. V tom jí pomáhá její snoubenec Grant Coleman (Doug Savant), který je strážcem v parku a tak zná všechna možná nebezpečí, které na ně v divoké přírodě číhají. Ta druhá nebezpečí ze strany pronásledovatelů zná zase agentka Alex a tak se jim podaří prezidenta zachránit. Cestou musí překonat mnoho nebezpečných situací v boji s dobře vycvičeným nepřítelem.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Hlavní cíl
Kdo může být prioritní cíl? Třeba prezident. Lidé, kteří hlavy státu ochraňují musí projít velmi náročným výcvikem a mnozí z nás ani netuší co všechno musí tito lidé podstoupit. Film začíná, když se prezident chystá na konferenci. Vše probíhá v pohodě až do chvíle, kdy v sále vypne proud a dovnitř vtrhnou ozbrojení muži. Prezident se musí dostat do úkrytu. To se mu podaří. Zde však z úkrytu vykoukne terorista a na prezidenta vystřelí. Toto celé bylo však jen cvičení. Ale příště už o cvičení jít nemusí. Snímek Prioritní cíl nabízí pohled do zákulisí ochranky hlav státu.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných (2000) [TV se...

01:20 - 02:15

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

ČT2 - Šikmá věž v Pise

01:05 - 02:05

20 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

01:10 - 02:10

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

00:35 - 01:30

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama