Zari
ohodnotit

Hlava plná metalu [2k digital]

Málmhaus

Další název:
Metalhead
Žánr:
Země:
Rok:
2013
Délka:
97 minut
„Sní o kariéře rockové hvězdy...“
Popis / Obsah / Info k filmu Hlava plná metalu
Hera se není schopna vyrovnat s tragickou smrtí svého bratra, kterou si klade za vinu. Několik let po tomto neštěstí žije dívka dál se svými rodiči v odlehlé komunitě na Islandu a svůj smutek utápí v metalové hudbě a zlobě, kterou si vybíjí na svém okolí. Do jejího života ale vstoupí dva muži, kteří by jí mohli pomoct – její kamarád z dětství a mladý neortodoxní kněz. Snímek ukazuje dívku, která není ochotna vzdát se svého zármutku a tak raději ubližuje ostatním. V kontrastu k jejímu snu stát se rockovou hvězdou vidíme její každodenní život na vsi, kde dojí krávy, kydá hnůj či očisťuje maso na jatkách.
MFF Praha - Febiofest


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hlava plná metalu
Hera má šťastné dětství na farmě dokud jí při nehodě nezahyne starší bratr. Z jeho smrti se Hera obviňuje. Útěchu nalézá v Heavy Metalu. Během dospívání na odlehlé farmě se učí hrát na kytaru a sní o tom, že založí kapelu. Je to rebelka a i když to chce, nepodaří se ji utéct do světa. Když se vrátí její kamarád z dětství s tím, že si ji chce jít, Hera zjišťuje, že musí dospět a najít svůj hlas, protože po celý svůj život nemůže utíkat.
Severský filmový klub


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Hlava plná metalu
Příběh dojemného komediálního dramatu začíná v roce 1970, kdy se narodila nejen hlavní hrdinka Hera Karlsdottirová, ale i heavy metalová hudba! Právě tehdy totiž vyšla první deska skupiny Black Sabbath, která to celé odstartovala.
Poté, co stráví radostné a bezstarostné dětství na islandské farmě, se Hera stane svědkem tragické nehody, při níž zahyne její bratr, velký fanoušek metalu. Zatímco se Heřiny rodiče pokoušejí uniknout vlastnímu pocitu viny i zármutku, dívka se noří hlouběji do světa heavy metalu, který objeví v nedotčeném pokoji mrtvého bratra. Převezme bratrovu image a v hudbě i svých snech hledá nejen útěchu a útočiště, ale také způsob, jak vyjádřit nejniternější emoce.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: titulky
Premiéra: 12.07.2015 CX


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

17:55 - 18:40

38 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

38 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama