Zari
ohodnotit

Génius [TV seriál]

Genius

Další název:
Génius - Einstein; Génius - Picasso; Génius - Mary Shelley
Rok:
2017
Délka:
43 minut

Komentáře k filmu Génius

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 2
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.5.2018
Životopisný televizní   seriál pojednávající   nejdůležitější odvětví   života Alberta Einsteina od   počátků studia až po jeho   ‘podzim’, je napsán a   natočen jako dramatické   vyprávění opírající se o   skutečná historická fakta   dané doby nevynechávající   ani další významné   osobnosti. Nejedná se tedy o   věrný dokument a tak je   potřeba k tomu přistupovat,   což mnozí diváci u   historických témat stále   nedělají. Jestli se nějaká   scéna skutečně stala, či   je to v rámci dramatizace jen   vize jak autora scénáře,   tak Waltera Isaacsona, coby   autora knihy, podle které byl   scénář napsán, ponechme   historikům. Seriál je   natočen skvostně a   tématicky zcela vyrovnaně   jak z oblasti vědy a   Einsteinovi práce, která   může být pro některé   diváky hodně   nepochopitelná, tak i z jeho   soukromého života. Jasná   dějová linie dokáže   zaujmout. Jedná se o portrét   židovského muže, manžela,   otce a vědce, který žil v   první světové válce jako   přesvědčený pacifista.   Stal se vedoucím vědcem,   kterého uznávali i jeho   vrstevníci. Jeho ´Teorie   relativity´ budí ve světě   vědy zájem do dnešních   dnů. Na sklonku svého   života coby hrdý americký   občan odsoudil nacistické   zacházení s Židy a   americký postoj k   černošskému americkému   obyvatelstvu. Nic naplat,   tento seriál bude dlouho   nepřekonatelný, neboť byl   natočen s ohromnou úctou.
Manučao
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2019
Bohužiaľ, nenaplnený   potenciál o jednom z   najväčších géniov   novodobých, nielen vedeckých   dejín. Dá sa síce na neho   pozerať, ale na   hodnovernejšie životopisné   dielo o Einsteinovi si ešte   budeme musieť počkať.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražedné šifry: San Francisco

23:10 - 23:55

43 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Návrat Casanovy

22:25 - 00:00

88 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

23:10 - 00:05

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

23:30 - 00:35

23 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Reklama