Zari
ohodnotit
Popis / Obsah / Info k filmu Funny Games
Rodina Anny je ve svém letním domě u jezera napadena a týrána dvěma zdánlivě slušně a nevinně vypadajícími mladíky. Peter a Paul se s milým úsměvem a v bílých rukavičkách zjeví u dveří a vsadí se, že se Anna s manželem a synkem nedožijí zítřejšího rána... Funny Games je zatím nejkontroverznější titul Michaela Hanekeho, který v Cannes šokoval diváky a novináře svou brutalitou. Kruté drama se o deset let později dočkalo remaku, nezvykle přetočeného Hanekem úplně stejně záběr po záběru, s hollywoodskými hvězdami v hlavních rolích. Původní rakouská verze byla mj. oceněna za nejlepší režii na Chicago International Film Festival a získala cenu FIPRESCI na MFF v Gentu.

S neuvěřitelnou sugescí Haneke vtáhne publikum do sémiotického pekla, které překrucuje dobré a zlé, smrt a život, slova a činy.
DIE ZEIT
Das Filmfest 2015


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Funny Games
POZOR SPOILER

Manželé Anna a Georg se synkem Schorschiem přijíždějí do svého domu u jezera. Když George chystá svou loď, přijde za jeho ženou mladý muž a chce po ní vejce. Ona mu je dá, ale ty mu vypadnou a rozbijí se. Za ním sem pak přijde další mladík a obdivuje Gergovy golfové hole. Jednu si půjčí ven a pak jde již jen zaslechnout štěkot a kňučení psa Sissyho. Oba mladíci pak nechtějí dům opustit, i když se při tom chovají slušně. Přijde sem i Georg a jeden z mužů jej udeří golfovou holí, čímž mu zlomí nohu. Ann je pak donucena hrát hru na hledání a najde mrtvého Sissyho. Ti dva se pak představí jako Peter a Paul, kterému však Peter zásadně říká „Saláme“. Pak donutí Annu svléknout se, když Schorschiemu zakryjí hlavu. Ten se pomočí a pak pokusí o útěk, který se mu povede. Po delší době se však vrací zpátky a je zde nalezen. I s brokovnicí. A pak začne rozpočítávání, kdo bude zabit. Když jde jeden z trýznitelů do kuchyně, je slyšet z obýváku výstřel. Je tu první mrtvý. Ti dva trapiči pak opouštějí dům a Anna se vydává na útěk. Georg se pokouší vysušit mobil a někam se dovolat. Ale to už jsou ti dva zpět i s Annou. Začíná další psychoteror. A celé to spěje k překvapení…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Funny Games
Je začátek léta. Anna, Georg a jejich malý syn jedou na prázdniny do nádherného domu u jezera. I jejich sousedi Fred a Gerda už dorazili. Bude to krásná a klidná dovolená... Jednou si Anna všimne, že mladík Peter, který se v okolí objevil už před časem, evidentně bydlí v domě sousedů. Netrvá dlouho a na scéně se objeví i Peterův přítel Paul. Od toho okamžiku se živol Anniny rodiny promění ve hru plnou perverze a násilí, která se zdá být bez konce.


Ceny: MFF Chicago 1997: Stříbrný Hugo za Nejl. režii; MFF Flanders 1997: Cena FIPRESCI; Fantasporto 1998: Cena kritiků, Cena Mezinárodní poroty pro fantasy filmy (M. Haneke)
Dny Evropského filmu 2004


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Komici na jedničku (2010) [TV ...

10:35 - 11:30

43 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Mírně skryté krásy Albánie

11:05 - 11:20

13 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:50

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

48 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Shareen Nanjiani

Nanjiani Shareen

Naposled navštívené:
Shareen Nanjiani

Nanjiani Shareen