Zari
ohodnotit

Frankenweenie: Domácí mazlíček [DCP]

Frankenweenie

Další název:
Frankenweenie: Domáci maznáčik (SK)
Rok:
2012
Délka:
87 minut
Premiéra v ČR:
3.1.2013
„Chlapec provede vědecký experiment ve snaze přivést svého psa k životu.“
Popis / Obsah / Info k filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček
Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil – ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 03.11.2013


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček
Frankenweenie: Domácí mazlíček je dojemným příběhem chlapce a jeho psa. Když mladý Victor nečekaně přijde o svého milovaného psa Sparkyho, povolá na pomoc vědu a svého nejlepšího přítele přivede znovu k životu – jen s několika drobnými změnami. Snaží se svůj výtvor ukrývat, ale když se Sparkymu podaří uniknout, zjistí Victorovi spolužáci, učitelé i ostatní obyvatelé města, že znovuzrození může mít příšerné následky.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček
Když oblíbeného psa Sparkyho (který hraje ve Victorových doma dělaných monster filmech), jehož majitelem je mladý Victor, srazí auto, Victor se rozhodne přivést ho zpátky k životu jediným způsobem, který zná. Ale když „monstrum“ se sešroubovaným krkem způsobí zmatek a děs v srdcích Victorových sousedů, musí je přesvědčit (a svoje rodiče také), že navzdory svému vzhledu je jeho Sparky pořád tím dobrým spolehlivým přítelem, kterým vždycky byl.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček
Burtonova variace na klasický hororový příběh. Jeho hrdinou je chlapec jménem Victor Frankenstein, který si při školním pokusu s elektrickým proudem a mrtvou žábou uvědomí, že možná nalezl způsob, jak se opět setkat se svým psím miláčkem, který zahynul pod koly automobilu. Rozhodne se svůj plán zrealizovat a přivézt jej zpět k životu.


Autor: Prasoid

Popis / Obsah / Info k filmu Frankenweenie: Domácí mazlíček
Černobílá hororová komedie Frankenweenie: Domácí mazlíček je dalším animovaným filmem neuvěřitelně produktivního režiséra Tima Burtona. Ten má za sebou jak hrané a animované, tak kombinované snímky (mj. Alenka v Říši divů - FP 5/2010). Dílo vzniklo na podkladě Burtonova krátkého hraného filmu Frankenweenie z roku 1984, přičemž režisér dlouho usiloval o zpracování látky v podobě celovečerního loutkového filmu. Burtonovi fanoušci budou možná očekávat horor, organicky propojený s parodií na tento žánr. Dočkají se však v podstatě dojemného příběhu o vztahu chlapce a jeho psa, jenž je zároveň poctou klasickým hororům 30. let. – Viktor Frankenstein žije v 70. letech minulého století s rodiči v městečku Nové Holandsko. Uzavřený chlapec všechen volný čas věnuje vědě a svému psu Sparkymu, kterého však nešťastnou náhodou přejede auto. Viktor dostane nápad Sparkyho oživit pomocí blesků za noční bouřky. Experiment se zdaří, je však prozrazen. Spolužáci, kteří touží vyhrát vědeckou soutěž, chtějí chlapcův pokus napodobit, ale situace se jim vymkne z ruky, a městečko začnou ohrožovat oživená domácí zvířata v podobě monster. Díky Viktorovým schopnostem se naštěstí podaří nebezpečí odvrátit. - Tim Burton vsadil nejenom na poutavý, i když místy až moc melancholický příběh a na řadu originálních, důvtipných a vtipných nápadů, ale také na vynikající technologické zpracování, přičemž namísto obvyklé počítačové 3D animace zvolil klasický loutkový film. Loutky, z nichž některé obsahovaly až tři sta kloubů, vyrobila proslulá britská společnost MacKinnon & Saunders, jejíž výtvory „vystupovaly“ mj. už v Mrtvé nevěstě Tima Burtona (FP 11/2005). Na snímku pracovalo 33 animátorů po dobu dvou let, za týden každý stačil naanimovat maximálně pět sekund filmu. V atypickém černobílém snímku lze nalézt množství odkazů na klasické horory či známé hororové postavy. Diváci mohou být mnohem více vtaženi do děje i díky účinnému stereoskopickému efektu.
-mat-, Filmový přehled 2013/2


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

16:25 - 17:15

12 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

ČT2 - Tělo v mé hlavě

16:20 - 17:25

17 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

67 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

67 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bob Goe

Goe Bob

Naposled navštívené:
Bob Goe

Goe Bob