Zari
ohodnotit

Erik Viking

Erik the Viking

Rok:
1989
Délka:
104 minut
„Tak trochu jiný válečník.“
Popis / Obsah / Info k filmu Erik Viking
Erik je tak trochu jiný Viking, a právě proto by se mohl stát velkým vůdcem. Přemýšlivý mladík by rád změnil panující poměry a vyvedl svůj lid z temnoty barbarské nevědomosti ke světlu poznání a kultivovanějšího způsobu života. Napřed se ale bude muset vydat spolu s dalšími válečníky na nebezpečnou výpravu. Potřebuje totiž získat bájný roh, s jehož pomocí by dokázal rozehnat věčně přítomná mračna, zakrývající slunce, a ukončit věk Ragnaroku.

Hravou fantasy napsal a natočil britský režisér, herec, spisovatel a všestranný umělec Terry Jones, jeden z členů legendární skupiny Monty Python. Počátky jeho tvorby jsou tak pochopitelně spjaté právě s tímto proslulým uskupením. Vedle televizních skečů spolurežíroval také dnes již kultovní celovečerní snímky Monty Python a Svatý grál (1975), Život Briana (1979) a Monty Pythonův smysl života (1983). Ze samostatných počinů jmenujme výstřední komedii z prostředí exkluzivního bordelu Personal Services (1987), či filmovou adaptaci známé dětské knihy Kennetha Grahama Žabákova dobrodružství (1996). V Erikovi Vikingovi, v němž si s gustem vystřihl roli popleteného krále Arnulfa, se po jeho boku vedle Tima Robbinse a rovněž bývalého Pythona Johna Cleese objevují i další, filmovým fajnšmekrům známá jména – Mickey Rooney, Imogen Stubbs, Charles McKeown, Jim Broadbent, Freddie Jones a další.

Zdroj: ČT


Popis / Obsah / Info k filmu Erik Viking
Suchý anglický humor na drsném severu... Neúplné složení ze seskupení Monty Python vypráví příběh Vikinga, který se od svého lidu odlišuje a díky tomu se může stát velkým vůdcem. Erik (Tim Robbins) chce změnit svůj lid a panující poměry, a tak se skupina válečníků vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby získala roh, který by zbavil jejich zemi stále přítomných mračen a dovolil jim žít pod slunečnou oblohou.


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

09:00 - 09:50

31 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Nádherná Amerika

09:30 - 10:25

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Hell’s Kitchen Česko (2024) [T...

09:30 - 10:55

1 minut již uběhlo
84 minut zbývá do konce

Prima - Dvojka na zabití (2021) [TV se...

09:15 - 10:25

16 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Reklama