Zari
ohodnotit

Drsňák Dudley

Dudley Do-Right

Žánr:
Rok:
1999
Délka:
75 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Drsňák Dudley
Mladík Dudley slouží u kanadské jízdní policie v idylicky pokojném a malebném městečku Semi-Happy Valley vysoko v horách. Je tak trochu nešika a smolař a ani inteligence příliš nepobral, o to je však snaživější. Nedostatek chytrosti nahrazuje horlivostí a urputností, s nimiž nakonec vždy dotáhne do konce, co si předsevzal. Jeho nadřízený, starý inspektor Fenwick, má sice stejně tolik potíží s Dudleym jako s narušiteli pořádku, přesto však shlíží na horlivého podřízeného s laskavou tolerancí.

Fenwick má atraktivní dceru Nell, která procestovala svět, poté se usadila v Seattlu, ale právě nyní přijela na návštěvu do rodného městečka. Dudley se do ní na první pohled zamiluje, ale než na ni stačí udělat alespoň trochu dobrý dojem, objeví se jeho starý soupeř, zlý Snidely Whiplash. Kromě toho, že se také uchází o Nell, kuje nekalé plány, jejichž obětí se má stát celé městečko a jeho klid. Nejprve se rafinovaně zbaví Dudleyho, kterého pošle do hor pátrat po ukrytých upírech. Sám hodlá skoupit v městečku všechen majetek, potom nasázet do blízkého potoka pár zlatých valounů, aby vyvolal dojem, že kolem Semi-Happy Valley je plno zlata, a v nové zlaté horečce přilákal davy bohatství chtivých zlatokopů…

Netrvá dlouho a starý prospektor Kim Jay Darling přijde s povídačkou o zemi plné zlata. Snidely je připraven. Po celém městě otevře obchody s potřebami pro zlatokopy a stává se nejbohatším občanem města, které je dokonce přejmenováno na Whiplash City. Navíc se mu slávou a bohatstvím podaří upoutat pozornost Nell, zatímco chudák Dudley pátrá po upírech. Když se vrátí, je mu okamžitě jasné, že něco není v pořádku a něco se chystá. Je odhodlán své krásné městečko zachránit, Snidelyho zastavit a popohnat k odpovědnosti. Jenže může někdo tak naprosto neschopný překazit padouchův dokonalý plán?

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drsňák Dudley
Drsňák Dudleyje parodií na klasické animáky od společnosti Hanna-Barbera, kanadskou jízdní policii a důmyslné podnikatelské záměry všeho druhu. Při prvním pohledu na herecké obsazení vám zvučná jména účinkujících připomenou hned několik úspěšných televizních pořadů: Sex ve městě (Parker), Ladi es Man (Molina), Monty Pythonův létající cirkus (Idle).
Někdy však ani sebelepší herec nedokáže zastínit nedostatky scénáře, a tak bohužel i přes nesporný komediální potenciál jmenovaných zde zůstal humor omezen na pouhé omílání už nesčetněkrát použitých gagů (scénka s uvolněnou fošnou v podlaze je obzvlášť vypečená). Pohádkový příběh s kladným hrdinou Dudleym (Fraser), jeho chytřejším, ale přesto zlým rivalem Snidelym (Molina) a krásnou Nell (Parker), o jejíž přízeň oba soupeří je svým zpracováním určen spíše dospělým divákům, zalíbení v něm však naleznou převážně děti do sedmi let a senilní penzisté.
David Dovole Total Film 2000/7/95

Autor/Zdroj: Dovole David/Total Film


V Dudleyho rodných horách propuká zlatá horečka, když zlatokop Ki m najde obrovský zlatý valoun. Zmatek, který nastane, přinutí Dud leyho opustit svou rodnou hroudu. Krásná Nell padne do rukou zléh o Snidleyho a Dudley musí dát vše do pořádku.

Autor/Zdroj: /reklamní materiály videodistributora


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

59 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Odysea: Mýtus nebo realita?

07:45 - 08:40

19 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Alvin a Chipmunkové (2015) [TV...

07:30 - 08:15

34 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:50 - 08:15

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

Reklama