Zari
ohodnotit

Drsňačky

The Heat

Další název:
Slečna slušňák; Drsniačky (SK); Taffe Mädels
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
117 minut
Premiéra v ČR:
1.8.2013
„Jedna by druhou nejraději zabila. Ale šéf jim to zakázal.“
Popis / Obsah / Info k filmu Drsňačky
Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburnová a bostonská policistka Shannon Mullinsová už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu, ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnášejí. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina. Tyto dvě představitelky zákona se prostě musejí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musejí na případu spolupracovat…

Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takhle nesnesitelný na „jejím území". Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musejí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shannonina pouliční chytrost, Shannon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství…

Zdroj: FTV Prima
Název: Slečna slušňák


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drsňačky
Režisér Paul Feig do své akční komedie s názvem Drsňačky znovu obsadil hvězdu filmu Ženy sobě Melissu McCarthyovou, jejíž partnerku ztvárnila Sandra Bullocková. Upjatá a konzervativní zvláštní agentka FBI Sarah Ashburnová je špičková vyšetřovatelka, která při své práci vždy postupuje metodicky. Krom pověstné preciznosti však proslula i neskonalou arogancí. Prostořeká Shannon Mullinsová zase patří ke “skvostům” bostonské policie. Má výbušnou povahu a k dopadení i těch nejnepolapitelnějších zločinců využívá svého instinktu a průbojnosti. Ani jedna z nich však ještě nikdy neměla partnera či přítele. Když tyhle dvě diametrálně odlišné představitelky zákona spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 22.06.2014 HBO


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drsňačky
Jedna by druhou nejraději zabila. Ale šéf jim to zakázal.

To je věta, která přesně vystihuje vztah hlavních představitelek filmu Drsňačky, ve kterém se střetnou dvě vynikající komediální herečky - Sandra Bullock (Nebezpečná rychlost, Slečna Drsňák (2000)), a Melissa McCarthy (Ženy sobě (2011)).
Zvláštní agentka FBI Sarah Ashburn (Sandra Bullock) a bostonská policajtka Shannon Mullins (Melissa McCarthy) už nemůžou být odlišnější. Upjatá Sarah pracuje v New Yorku a doufá v další povýšení. Je ambiciózní, talentovaná, inteligentní a má detektivní schopnosti jako Sherlock Holmes. Je vždy a za všech okolností tou nejchytřejší ze všech a nebojí se to dát najevo. Kvůli tomu taky nemá ani rodinu ani přátele. Jen kolegy, kteří ji nesnáší. Oproti tomu svérázná Shannon vyrostla na ulicích Bostonu a umí střílet rovnou od boku. Pistolí i svou nevymáchanou pusou. A protože před nedávnem mimo jiné zatkla i svého bratra, tak ji pro změnu nesnáší její rodina.
Tyto dvě představitelky zákona se prostě musí nevyhnutelně potkat – Sarah je totiž převelena do Bostonu, aby pomohla tamní policii vyřešit sérii brutálních vražd. A tak nastane nevyhnutelný střet nejen s bostonským podsvětím, ale i mezi představitelkami zákona, protože dostaly rozkaz, že spolu musí na případu spolupracovat. Potíž je v tom, že ani jedna z nich o takovou spolupráci nestojí. Sarah chce všem dokázat, že sama vyřeší velký případ, a Shannon zase nechce, aby pracoval někdo cizí a ještě takto nesnesitelný na „jejím území“.
Ale protože rozkaz je rozkaz, nakonec musí vytvořit detektivní dvojici a stát se parťačkami. Zatímco Sarah zjišťuje, že se jí hodí Shanonina pouliční chytrost, Shanon se naopak učí sebeovládání, aby se, dříve než někoho seřve nebo praští, aspoň nadechla. Když nakonec spojí své síly a postaví se brutálnímu drogovému magnátovi, postihne je překvapivá věc: přátelství.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Drsňačky
Kriminální komedie Paula Feiga Drsňačky obměňuje známý motiv nesourodých policejních parťáků (viz např. série Smrtonosná zbraň) tím, že do mužských rolí obsadila ženy. – Zvláštní agentka FBI Ashburnová je sice velmi výkonná, ale také velmi neoblíbená, protože se nad kolegy povyšuje a provokuje je svou snaživostí. Šéf ji proto pošle z New Yorku do Bostonu, aby tam našla tajemného drogového bosse Larkina. Upjatá a osamělá žena tu musí proti své vůli začít spolupracovat s malou, tlustou, svéráznou a drsnou detektivkou Mullinsovou. Přes počáteční vzájemnou averzi nakonec vytvoří dobrý tým a po mnoha peripetiích úkol splní. Zároveň se přitom i ony samy promění k lepšímu. – Herec a režisér Paul Feig (nar. 1962) slavil nedávno úspěch se značně vulgární družičkovskou komedií Ženy sobě (FP 9/2011) a také ve svém novém dílku se uchyluje k hrubozrnnému černému humoru a sprostým slovům, ale také k obvyklým žánrovým stereotypům. Hlavním lákadlem má být účast Sandry Bullockové a stále oblíbenější herečky malé korpulentní postavy Melissy McCarthyové (srv. nedávno uvedenou kriminální komedii Z cizího krev neteče – FP 7/2013). Obě se svých rolí zhostily se zjevnou chutí, ale bylo jim to málo platné. Vznikl jen další sotva průměrný film s někdejší velkou hvězdou, stále hledající dobrou příležitost.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2013/10


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Drsňačky 2 (2015)

 Drsňačky 2 (2015)
Drsňačky 2 n
The Heat 2
Žánr: komedie / akční
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mejdan (Party Doll a Go-Go)

Mejdan
Party Doll a Go-Go

Naposled navštívené:
Mejdan (Party Doll a Go-Go)

Mejdan
Party Doll a Go-Go