Zari
ohodnotit

Drátenická pohádka [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1987
Délka:
42 minut
„O tom, že se s poctivostí přece jen nejdál dojde... Veselý příběh o dvou drátenících“
Popis / Obsah / Info k filmu Drátenická pohádka
POZOR SPOILER

Na jarmarku zpívá chlapík o robotě a malý kluk střílí po lidech prakem. Je přistižen dráteníkem Jurou Kudličkou, ale protože u kluka prak nenajdou, je propuštěn.
Kudlička se zde pak seznámí s jiným dráteníkem, kterému řekne, že jsou krajané. Ten druhý se jmenuje Martin, a je zahleděný do bohaté dcerky.
Martin pak ukáže Jurovi, že nese domů peníze a Jura si je od něj půjčí. Potom je odevzdá loupežníkům, se kterými má čilé styky. Martin na Juru marně čeká. Ale nenudí se. Chytí zase toho kluka s prakem, a zabaví mu šperk, který patří Martinově vyvolené. On jí ho zanese zpět.
Nu, hned je podezřelý, ale dívčina Eliška mu věří. Když jde Martin od ní, potká zase Juru, a ten pláče, že jej loupežníci okradli. A jsou zase spolu, ale když se Jura dozví, že Eliška bydlí skoro sama, naoko se urazí a od Martina odchází. O tom bydlení řekne loupežníkům. A až teprve kluk s prakem Martinovi řekne, co je Kudlička zač. Jdou spolu k loupežníkům a zde zjistí, co mají v plánu. Rychle spěchají k Elišce, aby se zde loupežníkům postavili., Jenže ti jsou v přesile...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Drátenická pohádka
Hlavní hrdiny pohádky jsou dva dráteníci, starší Jura, který se snaží nějakou zlatku získat všelijak, jen ne poctivou prací, a mladší Martin, poctivec od kosti a pracant k pohledání. V jejich příběhu se setkáme i s chudým chlapcem Vojtou, krásnou a bohatou dívkou Eliškou a loupežníky, ale hlavně pochopíme, že nejdál se v životě dojde s poctivostí.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Yogita Puri

Puri Yogita

Naposled navštívené:
Yogita Puri

Puri Yogita