Zari
ohodnotit

Dovolená na úrovni [TV film]

Další název:
Chalupa na spadnutí
Žánr:
Rok:
1985
Délka:
51 minut
„Příběh městské rodiny, která nečekaně tráví prázdniny na venkově.“
Popis / Obsah / Info k filmu Dovolená na úrovni
POZOR SPOILER!!!

Doc. Ing. Miroslav Čuhel, CSc. tak, jako každý rok, vyráží se svou rodinou na dovolenou. Jede s ním jeho žena, syn i babička. Cestou ovšem mají nehodu a skončí v potoce. Jejich vůz je značně poškozen a pak vytažen koňmi místního obyvatele pana Dorňáka. Rodinka tedy musí setrvat, což pro pana Dorňáka evidentně není žádný problém. Kapánek se s panem Čuhelem královsky „setnou“ v hostinci. Mira se probere v kupce sena a postrádá brýle, které si vlastně jel koupit. Také tak učinil, než skončil v hospodě. Tyto mu přiveze mladá hostinská Olinka, z čehož má Mirova manželka pramalou radost. Rodince je zapůjčena chalupa jen za to, že ji budou obhospodařovat se vším všudy, tedy i zvířectvem. Otec tedy seká dříví, syn Mirek balí Martinu, dceru pana Dorňáka a dojí krávu. To se ovšem nelíbí jejímu klukovi, příslušníkovi VB. Za docentem přichází profesor Bedlák. I jemu se zde ihned zalíbí. Martina si pozve oba soky v lásce na jedno místo na seník. To je kapánek naštve. A nenechají to jen tak…


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Dovolená na úrovni
Rodina docenta Čuhela se chystá na dovolenou. Ke zklamání manželky se bohužel nejede k moři, ale na Slovensko, do Tater. Takže nejenom manželka, ale i zbytek rodiny, tj. dospívající syn a babička, nejsou zrovna nadšeni. Při cestě na Slovensko docenta při řízení přemůže mikrospánek a skončí s autem v potoce. Naštěstí ho zachrání místní pábytel pan Dorňák, který je hlavou vsi a ubytuje ho. Rodina musí čekat, než bude opraveno auto. Dorňák docenta Čuhela přemlouvá, aby strávil dovolenou u něho, v domku příbuzných, kteří tráví dovolenou v Bulharsku.

Výborná televizní komedie režiséra Stanilsva Strnada, ve které exceluje Zdeněk Řehoř v roli docenta Čuhela. Konfrontace života na moravské vesnici a života měšťáckého. Neméně výborný Karel Vochoč jak bodrý vesničan Dorňák.


Autor: curil

Popis / Obsah / Info k filmu Dovolená na úrovni
Televizní komedie o rodině z města, která neplánovaně tráví prázdniny na vesnici...

Komedie režiséra Stanislava Strnada z roku 1984 se satirickou nadsázkou konfrontuje životní postoje, myšlení a názory typické pro městský živel s názory a postoji lidí z venkova. Docent Čuhel se s manželkou, synem a babičkou chystá na dovolenou. K manželčině zklamání nikoli k moři, ale jen do Tater. V noci jej však přemůže za volantem mikrospánek a sjede s autem do vody. Rodina tedy musí zatím zůstat v chalupě ochotného pana Dorňáka, než se auto opraví.

Zdroj: Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama