Zari
ohodnotit

Dotek zla

Bless the Child

Žánr:
Rok:
2000
Délka:
107 minut
„Život zdravotní sestry Maggie (Kim Basinger) se rázem změní, když najde na prahu domu dítě své sestry (Angela Bettis).“
Popis / Obsah / Info k filmu Dotek zla
Meg (Kim Basinger) je rozvedená žena, která pracuje jako zdravotní sestra na psychiatrii. Jednoho předvánočního večera, právě vyšla Jakova hvězda, najde přede dveřmi svého bytu svou sestru Jenny (Angela Bettis) s miminkem - holčičkou Cody v náručí. Vezme ji k sobě. Doma však zjistí, že Jenny bere drogy a po jejich hádce Jenny uteče z bytu a malou Cody zanechá své sestře. Meg ji začne vychovávat a starat se o ni.

Po několika letech lékaři zjistí, že Cody trpí autismem. Meg ji proto přihlásí do katolické školy pro autisty. Žijí si celkem v poklidu, i když se občas stává, že se Cody (Holliston Coleman) chová dost divně.

Když je Cody šest let, tak se v okolí jejich bytu začnou ztrácet šestileté děti. Ty děti spojuje stejné datum narození 16. 12. 1999 a ten den se narodila i ona. Po pátém únosu a nalezením dalšího mrtvého dítěte přijíždí na pomoc s vyšetřováním agent FBI John Travis (Jimmy Smits). K ruce je mu přidělen detektiv Bugatti (Michael Gaston).

Ve škole se stane velmi zvláštní věc. Cody nechá ožít mrtvého holuba, který narazil do okna a zlomil si vaz. A to neujde pozornosti únoscům dětí. Meg se také v nemocnici setkává s feťačkou Cheri (Christina Ricci), která má zvláštní tetování na ruce a zná její sestru Jenny. Též jí řekne, aby dobře hlídala Cody a poté zmízí v davu. Meg je z toho velmi zmatená.

Agent Travis se ujímá vyšetřování a tuší, že únosy a vraždy dětí budou mít zřejmě náboženský podtext. Meg jde s Cody na nákupy a cestou se zastaví v kostele sv. Marie, kde je Meg svědkem zvláštního úkazu: Cody jenom silou své vůle zapálila všechny svíčky u sochy panny Marie. Při návrtau domů potkají po letech Jenny a jejího nového manžela slavného Erica Starka (Rufus Sewell), zakladatele nadace Nový úsvit. Přinesli Cody spoustu dárků. Pravý důvod jejich návštěvy však je odvést si Cody s sebou. Když je Meg zarputile proti, tak ji sprostě unesou. Ta jde samozřejmě na policii, kde se jí ujme agent Travis. Ten ji upozorňuje a varuje, že boj proti Starkovi nebude vůbec jednoduchý, jelikož má velkou moc a spoustu velmi vlivných přátel.

Meg se v restauraci znovu setká s Cheri, která jí poví, proč se začaly ztrácet všechny ty děti a že Cody je ta pravá vyvolená. Zanechá Meg lístek s adresou a prchá z restaurace. V metru ji však Starkovi stoupenci zabijí a uříznou hlavu.

Meg, která jí chtěla pomoct, skončí po ráně do hlavy, s otřesem mozku,v nemocnici.Odsud ale uteče a jede na adresu, jež jí Cheri zanechala. Setká se s Cody, ale i s Ericem a Jenny. Nepodaří se jí Cody odvést. Naopak Stuart (Eugene Lipinsky), Starkův osobní strážce, ji omámí a Meg se probudí v rozjetém autě, které jede v protisměru po mostě. Auto má vzápětí nehodu a jednomu neznámému muži se podaří Meg z auta vytáhnout, aniž by si toho někdo všiml. Auto se zřítí do řeky a všichni si myslí, že je Meg mrtvá.

Stark zatím podrobuje Cody různým zkouškám a tím se ujišťuje, že ona je opravdu ta vyvolená. Meg se setkává s reverendem Grissomem (Ian Holm) a ten jí radí, co je třeba udělat.

Nastává Bílá sobota. Meg se podaří unést Cody ze zubní ordinace, kam ji její nová chůva odvezla na prohlídku. Zatím dostávají detektiv Bugatti a agent Travis povolení k domovní prohlídce u Starka, ten už není doma a tak se tým specialistů pustí do své práce. Brzy zjistí, že ve sklěpě je hodně špatně zamaskované krve.

Meg s Cody odjíždí z města, ale Starkovi lidé je dostihnou a Cody znovu unesou a odvezou do tajného chrámu. Meg se poté spojí s agentem Travisem a hledají Cody spolu. V blízkém klášteře se řádové sestry modlí k bohu o pomoc pro Cody a její přátele.Meg a Travis jsou blízko.Starkovi lidé Travise omráčí a Meg vezmou do chrámu. Tam ji Stark zastřelí, protože Cody nechce spolupracovat. Chrám mezitím obkličuje policie.

Poté přichází ona vymodlená boží pomoc......
.....z nebes sestoupí tři andělé a Cody oživuje Meg....
Chrám začíná hořet a vniká tam policie. Agent Travis zastřelí Starka i Stuarta a potom všichni přeživší vyběhnou ven a chrám shoří.

Před kostelem sv. Marie stojí Meg, Cody a agent Travis.
Čekají, až se rozezní kostelní zvony. Když tu se najednou zezadu z davu blíží, s nožem v ruce, jeden ze Starkových stoupenců, který přežil požár a unikl zatčení. Cody se otočí a podívá se na něj a on se dá s vyděšeným výrazem ve tváři na útěk.



Pozn. aut: Popisek vznikl za spolupráce Hortensie.


Autor: M.A.G.

Popis / Obsah / Info k filmu Dotek zla
Život zdravotní sestry Maggie (Kim Basinger), se rázem změní, když její mladší lehkovážná sestra Jenna (Angela Bettis) zanechá na prahu domu své dítě - autistickou dceru Cody a z Maggie se stane opravdová adoptivní matka. Po šesti letech se Jenna nečekaně provdá za strach nahánějícího podivína Erica (Rufus Sewell) a chce se vrátit ke svým rodičovským povinnostem. Přes Maggiino odmítání Eric dítě unese a tak začíná spletitá cesta děsivá jako noční můra. Maggie posbírá všechno svou sílu aby společně s Johnem Travisem (Jimmy Smits), agentem FBI, který se zabývá rituálními vraždami a kriminalitou spojenou s okultismem, zachránila Cody ze spárů temných sil, které čekají ve stínu století na toto nadpřirozeně obdarované dítě.


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

66 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

46 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

56 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

61 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Oko bere (21)

Oko bere
21

Naposled navštívené:
Oko bere (21)

Oko bere
21