Zari
ohodnotit

Komentáře k filmu Dopis třem manželkám

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 3
salute
Hodnocení:
Přidáno: 3.1.2008
Nejdřív mi to připadalo   jako žensky pojatá   konverzačka o tom, co na   sebe a jak vypadám – čili   nuda. Pak se ale ukázaly   zajímavé charaktery zejména   mužů – manžel učitel se   svou sžíravou kritikou   reklamy v masmediích, do   kterých se chce dostat jeho   žena toužící po kariéře   a věcný starší manžel   mladé ženy – obchodník; i   jeho cílevědomá manželka   Lora Mae také stála zato. A   pak tu byla sebevědomá   posluhovačka Sadie. Naproti   tomu Addie, příčina   zápletky, se ve filmu   neukáže – o tom, že je   krásná a dokonalá, ví   divák jen z chování tří   manželů.
Formálně   je film spojením tří   příběhů, které se   objevují zpětně jakoby ve   vzpomínkách tří manželek,   rozrušených nejistotou, zda   je manžel opustil.   Samostatně by ty tři   příběhy neobstály. No a   končí to happyendem –   láska vítězí.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Film je dramatem i komedií.   Tři přítelkyně se v jednu   sobotu vydávají na výlet   spojený s poknikem. Jedou   jako doprovod skupiny dětí.   Před nástupem na výletní   parník obdrží dopis od   čtvrté kamarádky s textem,   že "nadobro"   opouští město a že jej   opouští s jedním jejich   manželů. Který to je   nesdělí. A tak se postupně   dostáváme v   retrovzpomínkách každé   hrdinky do jejich   manželského života. Každá   z nich hledá odpověď,   zda-li ten, který utíká z   města, je právě její muž.   Den začíná být   nekonečný. Film je komedií   i dramatem. V konečné fázi   i průměrem. Dialogy jsou   však výtečné. Plus si   zaslouží i český překlad.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.12.2006
Dopis třem manželkám
Sobotní podvečer byl na TV   II. ve znamení tohoto   staršího filmu z produkce   USA. Zajímavě ztvárnění,   dobré herecké obsazení. Pro   někoho film mohl vyznít jako   komedie, někdo ho bude   vnímat jako drama tří   žen...

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

18:55 - 19:00

2 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

27 minut již uběhlo
93 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

18:00 - 19:30

57 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

2 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jermaine Washington

Washington Jermaine

Flying Down to Rio

Flying Down to Rio
Flying Down to Rio

Naposled navštívené:
Jermaine Washington

Washington Jermaine

Flying Down to Rio

Flying Down to Rio
Flying Down to Rio