Zari
ohodnotit

Dopis pro krále

De brief voor de koning

Další název:
Letter for the King
Země:
Rok:
2008
Délka:
110 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Dopis pro krále
Šestnáctiletý Tiuri se má už zítra stát rytířem, je před ním jen poslední úkol. Jenže právě při jeho plnění se stane něco, co Tiurimu změní život. V lese najde umírajícího rytíře, který ho pověří velmi důležitým úkolem - doručit králi dopis, který se nikdy nesmí dostat do nesprávných rukou. Tiuri se na tento úkol necítí, ale rytíř ho přesvědčí, že právě on je ten pravý, a tak se chlapec, aniž by věděl, jakou zprávu vlastně dopis ukrývá, vydává na dobrodružnou cestu, kde na něj číhá mnoho nástrah, potkává lidi dobré i zlé, ale za všech okolností je odhodlaný uchránit dopis a doručit ho do rukou krále.


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dopis pro krále
Nádherný příběh zasazený do doby rytířů, o pravé podstatě lásky, přátelství, věrnosti a statečnosti. Šestnáctiletý Tiuri riskuje svou budoucnost rytíře, když dostane příkaz umírajícího rytíře. Musí v naprosté tajnosti předat dopis králi Unauwenu. Jeho dobrodružný úkol ho zavede do hor, lesů a údolí, kde stále číhá nebezpečí za každou zákrutou. Za žádných okolností nesmí onen dopis padnout do špatných rukou.

Zdroj: SPI International


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dopis pro krále
Je svatojánská noc a pět mladíků bdí před svým pasováním na rytíře. Nejmladšímu z nich je pouhých 16 let a jmenuje se Tjury.Je zabrán do svého přemýšlení o svém budoucím úkolu rytíře, když náhle uslyší z venku hlas, který žádá o pomoc. Chvíli nereaguje, ale na konec opouští kapli, i když ví, že je to proti pravidlům. Venku nachází záhadného černého rytíře s bílým štítem,který je těžce zraněný a umírá. Z posledních sil Tjuriho pověří tajným úkolem - má odevzdat dopis králi Ynauvenovi.Na své cestě musí Tjuri přejít les v zemi krále Dagonauta a Velké hory, město Dangrie, les Ingevel až k Ynauvenovu městu.Než dojde do Velkých hor je pronásledován rudými jezdci, kteří vědí o jeho úkolu a nechtějí, aby ho splnil. Seznámí se s šedými rytíři, které vede rytíř Ristiidin. Na své pouti získá dobrého přítele Piaka. Má strach, že po návratu domů ho král nepasuje na rytíře, protože nesplnil svou povinnost a nehlídal v kapli.
Po dlouhé a nebezpečné cestě dojde do Ynauvenova města a předá dopis králi. Král je smutný z obsahu dopisu, který mu říká, že jeho mladší syn je zrádce. Za svou obtížnou cestu dostává od krále meč a prsten na znamení přátelství.Tjuri se vrací do své země a obává se, zda mu bude prominuto,že se bez povolení vydal na cestu,ale král Dagonaut ho pochopí a po obdržení dopisu od krále Ynauvena pasuje Tjuriho na rytíře.


Autor: green-tea

Popis / Obsah / Info k filmu Dopis pro krále
Snímek Dopis pro krále přináší holandský režisér Pieter Verhoeff. Děj začíná smutně a to smrtí rytíře, který nese dopis pro krále země Unauwen. Šestnáctiletý Tiuri tento dopis přebírá a rozhodne se jako pravý rytíř, dopis doručit krály. Cesta vede všemi možnými končinami a všude číhá nějaké nebezpečí. Dopis však nesmí padnout do nesprávných rukou.


Autor: Justik66

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Společně to zvládnem!

20:10 - 21:25

13 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

ČT2 - SP v boulderingu 2024

18:30 - 20:30

113 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

3 minut již uběhlo
77 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

8 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jsi opravdu naše (Our Very Own)

Jsi opravdu naše
Our Very Own

Naposled navštívené:
Jsi opravdu naše (Our Very Own)

Jsi opravdu naše
Our Very Own