Zari
ohodnotit

Don King: Jediný v Americe [TV film]

Don King: Only In America

Rok:
1997
Délka:
111 minut
„Ving Rhames v roli nejslavnějšího boxerského promotéra“
Popis / Obsah / Info k filmu Don King: Jediný v Americe
Drama z originální produkce HBO je natočeno podle skutečných událostí. Popisuje životní příběh kontroverzního boxerského promotéra Dona Kinga, který se proslavil zorganizováním boxerského zápasu mezi Muhammadem Alim a Georgem Foremanem v Zaire roku 1974 a od té doby jeho sláva stoupá.
Herec Ving Rhames za roli Dona Kinga získal ocenění Zlatý glóbus 1997.


Autor: Bara.40

Popis / Obsah / Info k filmu Don King: Jediný v Americe
Říkali mu "Boxující humbuk" , "Bojovný podrazák" a "Teflonový Don". Rozdal si to s kdekým - FBI, mafiány, gangstery, se soudci i s porotami - a většinou vyhrál. Spolu s Muhammadem Alim je pravděpodobně nejslavnějším boxerem naší doby. Někteří ho milují, jiní jím opovrhují, ale všichni uznávají, že Kingův vliv navždy proměnil tvář boxu, který se ze sportovní disciplíny stal obrovským mezinárodním byznysem, v němž se operuje milionovými částkami v babkách a centech. Dřívější sázkový agent a usvědčený těžký zločinec, který si ve vězení odpykal trest za zabití, se z clevelandských ulic vyšvihl mezi nejúspěšnější a nejpomlouvanější boxující byznysmany na světě. Při svém vzestupu po společenském žebříčku King kdekoho okouzlil, zastrašil a podvedl. Vždy dokázal obratně využít svobody a ochrany, které svým občanům skýtají červená, bílý a modrá barva americké vlajky, přestože tak často mluvil o černé a bílé barvě pleti a spoléhal na zelenou barvu ringu.


Autor: WFan

Popis / Obsah / Info k filmu Don King: Jediný v Americe
Cesta nejslavnějšího boxerského promotéra ke slávě byla dlouhá a strastiplná. Jeho životní příběh byl natočen podle skutečných událostí a je plný takových jmen jako Muhammad Ali nebo Mike Tyson. Všichni ho zatracovali a ponižovali, ale on vytrval a dosáhl úspěchů, ze kterých se těší dodnes. Drama z originální produkce HBO s Vingem Rhamesem v hlavní roli, který za svůj výkon získal Zlatý glóbus.

Zdroj: HBO Europe
Vysílání: dabing
Premiéra: 12.06.1999 HBO


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama