Zari
ohodnotit

Domácí víno [TV inscenace]

Žánr:
Rok:
1963
Délka:
86 minut
„Dana Medřická a Bohuš Záhorský v rodinné komedii.“
Popis / Obsah / Info k filmu Domácí víno
Komedie, kdy chvílemi jde mráz po zádech, se odehrává jeden sobotní den, kdy se celá rodina Kučerová sejde pospolu. Přijela Blanka (Milena Kozáková), která učí v pohraničí a zrovna se rozešla se svým partnerem. Alenka (Klára Jerneková) zase přivedla do rodiny ukázat svého přítele (Jan Tříska), se kterým chce jet na podnikovou chatu, a nejmladší Venda (Ivana Vondrovicová), o které maminka tvrdí, že ještě nemá rozum. Tatínek (Bohuš Záhorský) je doma pod pantoflem, je rád, když je všechno v rodině v pořádku. Maminka, která se obětuje pro rodinu, drží nad celou rodinou ochranná křídla, a je to ona, ač si to neuvědomuje, jež svým milým ubližuje... Příběh natočil František Filip v roce 1963 s excelentním hereckým výkonem Dany Medřické v hlavní roli.


Autor: jarda53

Popis / Obsah / Info k filmu Domácí víno
POZOR, SPOILER

V rodině Kučerových je veselo až milo. Matka Marie se vrací se dvěma plnými taškami z nákupu a ihned začíná dělat pořádky. Doma je dcera Alena a Venda. Za chvílí přichází i Blanka, ta učí někde v pohraničí a pro maminku je to poklad. Oběma dalším dcerám to leze na nervy, ale nic s tím nedělají.

Domů se také vrací otec rodiny, kterému je všechno srdečně jedno a nevidí důvod k panice. Ani to, že má přijít poprvé do rodiny Alenin nápadník Ota. Ten přichází, je řádně pohoštěn a mamince Marii se strašně líbí. Když odchází i s Alenou, matka hned posílá Vendy s jablky k panu Richtrovi. I přesto, že ji Blanka prosila, aby to nedělali.

Alena a Vendy se vrací pozdě a vidí svého otce vyhazovat salát do záchodu. On je zas čapne při tomto návratu, a tak mají společné tajemství. Maminka se probudí a pak ještě přichází Blanka, o které se matka domnívá, že je zavřená v koupelně. Obě si spolu sednou a Blanka začne snad poprvé mluvit pravdu...


Autor: Pitryx

Popis / Obsah / Info k filmu Domácí víno
Komedie zachycuje život rodiny, které kraluje energická a primitivní matka. Ta ovládá nejen svého manžela, ale určuje život svým třem dcerám. Všichni se snaží pro vzájemnou rodinnou pospolitost něco obětovat, ale ztrácejí pocit svobody, tají pravdu a předstírají.

film 35 mm natočeno ve studiu ve Vladislavce třemi kamerami v normální třídenní frekvenci


oficiální text distributora

Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Strážmistr Topinka (2019) [TV ...

21:25 - 22:19

9 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

ČT2 - Poslední ostří hoši (1976)

20:30 - 22:10

64 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

20:20 - 21:40

74 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

Prima - Zrádci

20:15 - 21:35

79 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Reklama