Zari
ohodnotit

Dobrou noc, mami

Night Mother

Žánr:
Rok:
1986
Délka:
86 minut
Popis / Obsah / Info k filmu Dobrou noc, mami
Hlavní postavou filmové adaptace Pulitzerovou cenou ověnčené hry Marshy Normanové je žena, která ztratila důvod žít. Jessie Catesová nemůže kvůli záchvatům epilepsie vykonávat svou práci, zhroutilo se jí manželství, navíc syn propadl drogám a nyní stojí na špatné straně zákona. Zničená žena na pokraji sil cítí, že jediným řešením situace je sebevražda. Přesto nechce, aby se po jejím odchodu zhroutil i život všech kolem. Proto se rozhodne na tuto situaci připravit člověka, který je jí nejbližší. Strašlivým tajemstvím a zároveň odpovědností zatíží vlastní matku Thelmu. Musí nyní naslouchat, jak jí dcera naprosto klidně vysvětluje, jak a kdy se platí složenky, protože je přesvědčena, že už příštího večera nebude žít. Matka má jedinou krátkou noc, aby dceru přesvědčila, že ještě existují důvody, proč setrvat na světě.

Hlavní hrdinky v brilantním šokujícím dramatu, jež se v roce 1987 dočkalo nominací na Zlatý glóbus a berlínského Zlatého lva, geniálním způsobem ztělesnily Sissy Spacek a Anne Bancroft.

Zdroj: FTV Prima


oficiální text distributora

Popis / Obsah / Info k filmu Dobrou noc, mami
Jako blesk z čistého nebe zaskočí nic netušící matku dceřino sdělení: Hodlám skoncovat se životem, na nic se neptej, stejně mě od měno úmyslu nemůžeš odvrátit. Matka se ovšem musí ptát. nemůže zůstat lhostejná
k sebevražednému plánu své dcery. Chce najít příčinu toho překvapivého rozhodnutí a vede s dcerou dlouhé diskuse, v nichž se i za cenu krajní míry upřímnosti chce dobrat pravdy. Správně tuší, že dceru Jessie dohnalo k sebezničujícímu rozhodnutí cosi, co nutně musí souviset také s jejich vzájemným vztahem. Od chvíle, kdy se tématem rozpravy stane Jessiyn otec, změní se rozhovor ve spor, který záhy
přeroste v nelítostný konflikt, pro Jessii fatální, jak si předsevzala.
Předlohou filmu režiséra Torna Moora je úspěšná di-vadení hra, za niž autorka Marsha Normanova získala v roce 1984 prestižní Pulitze-rovu cenu. V ústředních rolích tohoto komorního dramatu podaly strhující výkony Anně Bancroftová a Sissy Spaceková. obě předtím už za jiné filmové role oceněné Oscarem.
Vp Televize 1991/26/9,

Autor/Zdroj: /Česká televize


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

169 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

08:30 - 09:20

18 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

18 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:45 - 09:10

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jozef Grussmann

Grussmann Jozef

Naposled navštívené:
Jozef Grussmann

Grussmann Jozef